Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Lactic Acid

Lactic Acid
Sinonimi: Lactic Acid - Cosroma; iWhite LA- KimiKa, LLC; Lactic Acid 88 - Vigon; Natural L(+) Lactic Acid 88% - Alpha Environmental

Cena sa PDV-om:
180,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Lactic Acid

    Naziv sirovine: Mlečna kiselina

    INCI naziv: Lactic Acid

    CAS: 50-21-5

    Hemijska klasifikacija: Karboksilna kiselina/derivat  

    Funkcionalna kategorija: Sredstvo za negu kože, Eksfolijant/sredstvo za piling  

    IUPAC naziv: 2-Hidroksipropanska kiselina

                  Skeletal formula of L-lactic acid

    Opis: Mlečna kiselina je Alfa-hidroksi kiselina (ili AHA). Rastvara se u vodi i alkoholu i spada u higroskopne supstance. Molekul mlečne kiseline je hiralan i može imati dva optička izomera (L i D oblika) pri čemu je biološki značajan L oblik. Vodeno bela, viskozna tečnost, karakterističnog mirisa. Koncentracija mlečne kiseline ≥ 80%.  pH vrednost 0.5-1. 

    Benefiti:    

    • Eksfolijacija: Mlečna kiselina pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija sa površine kože. Poboljšava teksturu kože i smanjuje vidljivost finih linija i bora.

    • Hidratacija: Za razliku od nekih drugih eksfolijanata, mlečna kiselina pomaže u zadržavanju vlage u koži, čineći je mekšom i hidriranijom.

    • Smanjenje hiperpigmentacije: (L+) mlečna kiselina i njene soli laktati, sprečavaju formiranje tirozinaze, ključnog enzima u sintezi melanina. Redovna upotreba proizvoda koji sadrže mlečnu kiselinu može pomoći u smanjenju pojava fleka od sunca, staračkih pega i drugih oblika hiperpigmentacije. 

    • Poboljšanje barijerne funkcije kože: Mlečna kiselina može pomoći u jačanju prirodne barijere kože, Smanjuje gubitak vlage i poboljšava otpornost kože na štetne spoljašnje uticaje. Poseduje antimikrobno dejstvo širokog spektra 

    • Osetljivost i iritacija: Iako se generalno smatra sigurnom za većinu tipova kože, mlečna kiselina može izazvati iritaciju kod osoba sa izuzetno osetljivom kožom. Preporučuje se postepeno uvođenje i korišćenje proizvoda sa nižim koncentracijama.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Po evropskim propisima maksimalne  koncentracije AHA za ličnu upotrebu su 10%, što je zahtev i FDA (engl. Food and Drug Administration). Kad se koristi u koncentraciji do 10%, u finalnom proizvodu čiji je pH ≥3,5% mlečna kiselina, kao i njene soli i jednostavni estri spadaju u bezbedne kozmetički aktivne supstance. Za profesionalnu upotrebu je bezbedna u koncentraciji ≤30%, pri pH vrednostima proizvoda ≥3 i to kod kratkotrajnih intervencija izvedenih od strane stručnih lica, nakon čega se ispire sa kože (preporuke Cosmetic Ingredient Review - CIR). Zbog eksfolijantnog efekta koji ostvaruje može se javiti preosetljivost kože pri izlaganju sunčevoj svetlosti, pa se preporučuje istovremena upotreba proizvoda sa zaštitu od sunca ili primena u vreme jesenjih i zimskih meseci. Koristi se u proizvodima za piling, kremama, losionima, maskama, sredstvima za čišćenje. Zbog svoje kiselosti, proizvodi sa mlečnom kiselinom moraju biti testirani na pH. Optimalni pH se kreće između 3.5-5.0. U nekim proizvodima nakon dodavanja mlečne kiseline, odvajaju se faze kao rezultat niskog pH-a, pa bi takve sisteme trebalo stabilizovati.

    Napomena: Ne treba je koristiti čistu i nerazređenu. Rastvor ima nizak pH,  kiseo je i može dovesti do iritacije kože i opekotina. 

    Sirovine iz kojih se dobija: Jogurt, kiselo mleko 

    Dobijanje: Dobija se fermentacijom laktoze pod dejstvom mlečno-kiselih bakterija. Uglavnom se dobija iz mlečno-kiselih proizvoda

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO

    Zemlja porekla: Kina

    Carinski tarifni broj: HS Code 29181100

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029