Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Lactic Acid
Mlečna kiselina

Cena sa PDV-om:
210,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Lactic-Acid-500
Lactic-Acid
  • Lactic Acid 

    Naziv sirovine: Mlečna kiselina

    Zemlja porekla: (1) SAD, Making Cosmetics; (2) Galactic Inc, USA

    Lot broj: L1803170499

    Datum proizvodnje: 03/2018

    Rok trajanja: 03/2020

    Int. Shipping: HS Code 1518004000

    Opis: Acidum lacticum ili mlečna kiselina je alfa-hidroksi kiselina (ili AHA). Dobija se fermentacijom laktoze pod dejstvom mlečno-kiselih bakterija. Uglavnom se dobija iz mlečno -kiselih proizvoda (jogurt, kiselo mleko). Vodeno bela, viskozna tečnost. Karakterističnog je mirisa. Koncentracija: 88% (12% vode). pH vrednost 0.5. Rastvorljiva je u vodi.

    Strukturna formula mlečne kiseline: Po strukturi je karboksilna kiselina koja osim što sadrži karboksilnu grupu (-COOH), takođe sadrži i hidroksilnu grupu (-OH) i to na atomu ugljenika koja je susedan karboksilnoj grupi. To je svrstava u grupu alfa hidroksilnih kiselina (AHA). Rastvara se u vodi i alkoholu i spada u higroskopne supstance. Molekul mlečne kiseline je hiralan i može imati dva optička izomera (L i D oblika) pri čemu je biološki značajan L oblik.

            Skeletal formula of L-lactic acid

    INCI naziv: Lactic Acid

    CAS: 77-39-4

    Delovanje na kožu: Dobar je eksfolijant. Koristi se za omekšavanje kože. Dobro zadržava vlagu pa se koristi i kao ovlaživač kože. (L+) mlečna kiselina i njene soli laktati, sprečavaju formiranje tirozinaze - ključnog enzima u sintezi melanina, pa su korisni u sprečavanju nastanka fleka na koži.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Po evropskim propisima maksimalne  koncentracije AHA za ličnu upotrebu su 10%, što je zahtev i FDA (engl. Food and Drug Administration). Kad se koristi u koncentraciji do 10%, u finalnom proizvodu čiji je pH ≥3,5% mlečna kiselina, kao i njene soli i jednostavni estri spadaju u bezbedne kozmetički aktivne supstance. Za profesionalnu upotrebu je bezbedna u koncentraciji ≤30%, pri pH vrednostima proizvoda ≥3 i to kod kratkotrajnih intervencija izvedenih od strane stručnih lica, nakon čega se ispire sa kože (preporuke Cosmetic Ingredient Review - CIR). Zbog eksfolijantnog efekta koji ostvaruje može se javiti preosetljivost kože pri izlaganju sunčevoj svetlosti, pa se preporučuje istovremena upotreba proizvoda sa zaštitu od sunca ili primena u vreme jesenjih i zimskih meseci. Koristi se u proizvodima za piling, kremama, losionima, maskama, sredstvima za čišćenje. Zbog svoje kiselosti, proizvodi sa mlečnom kiselinom moraju biti testirani na pH. Optimalni pH se kreće između 3.5-5.0. U nekim proizvodima nakon dodavanja mlečne kiseline, odvajaju se faze kao rezultat niskog pH-a, pa bi takve sisteme trebalo stabilizovati.

    Napomena: Ne treba je koristiti čistu i nerazređenu. Rastvor je visoko kiseo i može dovesti do iritacije kože i opekotina. 

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Fact Sheet, Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize, Primer formulacije 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU