Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Paraffin Wax
Parafin

Cena sa PDV-om:
180,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
Paraffin Wax
  • Paraffin Wax 

    Naziv sirovine: Parafin vosak

    Lot broj: 90046672

    Datum proizvodnje: 01/2022

    Rok trajanja: 01/2025

    Int. Shipping: HS Code 2712900000

    Opis: Čvrsti parafin je makrokristalna bela supstanca slična vosku sa tačkom topljenja 45 do 55 °C. Predstavlja smešu alkana, tj. zasićenih alifatskih parafinskih ugljovodonika (parafina) s 56 (pa čak i 58) ugljenikovih  atoma u molekulu, strukturne hemijske formule C(n)H(2n+2). U tečnom stanju se naziva i parafinskim uljem. U tečnom stanju parafin ima nizak viskozitet, nerastvorljiv je u vodi, ali se rastvara u organskim, nepolarnim rastvaračima. 

    CAS: 8002-74-2

    INCI naziv: Paraffin 

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Ne začepljuje pore na koži (parafin zbog veličine molekula ne prodire u kožu). Ne sadrži potencijalne štetne supstance i nečistoće. Nije kancerogen. Štiti površinski sloj kože od spoljašnjih uticaja i sprečava gubitak vlage iz kože. Ne prehranjuje kožu. Široko se koristi u kozmetici i industriji proizvoda za ličnu negu kao što su; šminke za oči, šminke za lice, kreme za sunčanje. Ovaj svestrani proizvod se koristi vrlo često za izradu sveća. 

    Dobijanje: Dobija se iz nekih frakcija vakuumske destilacije ostataka nakon destilacije nafte iznad 400 °C iz bituminoznih škriljevaca i iz katrana kamenog ugljena. Postepenim hlađenjem tih frakcija do približno -40 °C izlučuje se parafinski vosak, koji se odvaja filtracijom. Iz parafinskoga voska se dobijaju tri vrste parafina: čvrsti parafin, cerezin i vazelin. 

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Dokumentacija: Sertifikat analize

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU