Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Marula Oil

Marula Oil
Ulje Marule

Cena sa PDV-om:
1300,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
Ulje4
icon-organic991
sustainably-sourced148
organic416
  • Marula Oil

    Naziv sirovine: Ulje marule

    Botanički naziv: Sclerocarya birrea

    Sinonimi: Sclerocarya Birrea (A.Rich.) Hochst.

    Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils)

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner negu kože i kose ~ Emolijens

    Poreklo sirovine: Južna Afrika

    Lot broj: 40523003

    Datum proizvodnje: 03/2023

    Rok trajanja: 03/2025

    Opis:  Ulje se ekstrahuje iz semenki ploda veličine šljive, koje raste na marula drveću, visokom i do 18 metara. Kad plodovi padnu na zemlju iz njih se uklone tvrde, braon koštice, one se potom suše i iz njih vade sočne semenke iz kojih se dobija hladno ceđeno ulje. Ulje sadrži četiri puta više vitamina C nego što ga ima u pomorandžama, bogato je antioksidansima, vitaminom E, omega-9 masnom kiselinom, omega 6 linoleinskom kiselinom.  Ulje obezbeđuje dugotrajnu hidrataciju, štiti kožu i podmlađuje je. Zbog visokih nivoa oleinske kiseline koža ga lako i brzo apsorbuje. Omega 9 masne kiseline imaju sposobnost da duboko prodiru u kožu. Ulje je vrlo stabilno i do deset puta je otpornije na oksidaciju u poređenju sa brojnim ostalim botaničkim uljima.

    Delovanje na kožu: Ulje je pH izbalansirano. Ne zatvara pore na koži, ima antibakterijska svojstva. Pomaže zalečenju i uklanjanju tragova na koži nastalih usled akni, smanjuje iritacije, crvenilo posle laserskih tretmana i hemijskih pilinga, dobro je za lečenje opekotina nastalih od sunca. Ulje koži vraća elastičnost, a neutralizacijom slobodnih radikala pomaže koži u stvaranju kolagena.

    INCI naziv: Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se u koncentraciji  do 100 % (može se koristiti i kao ulje za masažu). Sastavnje deo brojnih kozmetičkih proizvoda: krema, losiona, tonera, kupki i ulja za masažu, proizvoda protiv starenja, proizvoda za negu kože i usana, proizvoda dekorativne kozmetike.

    Testiranje na zivotinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS), Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029