Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Mandelic Acid
Mandelična kiselina

Cena sa PDV-om:
210,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Mandelic Acid

    Naziv sirovine: Mandelična kiselina

    Hemijska klasifikacija: Karboksilna kiselina / derivat  

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože, Eksfolijant / sredstvo za piling  

    Lot broj: 20220515

    Datum proizvodnje: 05/2022

    Rok trajanja: 05/2024

    Opis: Aromatska alfa hidroksi kiselina. Pripada drugoj generaciji alfa kiselina. Uprkos tome što ima pKa 3,41 i jača je od glikolne kiseline, generalno ne iritira kožu i dobro se podnosi, čak i kod osoba sa osetljivom kožom. Ne ubraja se u toksične supstance. Bela kristalna čvrsta supstanca rastvorljiva u vodi i polarnim organskim rastvaračima. Tačka topljenja: 119 °C. Rastvorljivost u vodi: 15.87 g/100 mL , Racemična smeša je poznata kao paramandelična kiselina.

    Strukturna formula: Hydroxy (phenyl) acetic acid

                    Structural formula of mandelic acid

    INCI ime: Mandelic Acid

    CAS: 90-64-2

    Benefiti:      •  Smanjuje pojavu finih bora i linija ekspresije, nepravilne pigmentacije, uklanja staračke pege.

                        •  Smanjuje vidljive efekte fotostarenja, poboljšava teksturu kože.

                        •   Blagi eksfolijant, odstranjuje površinski sloj mrtvih ćelija kože (korneociti), Ne iritira kožu

                        •   Smanjuje proširene pore
                         
                        •   Podstiče obnavljanje ćelija kože, stimuliše sintezu kolagena, dovodi do remodulacije tkiva

                        •   Povećava hidrataciju kože čime se poboljšava fleksibilnost gornjeg sloja kože.

                        •   Primenom kozmetičnih proizvoda na bazi mandelične kiseline koža postaje glatka i svetlija

    Delovanje na kožu:  Ubrzava procese obnavljanja kože i ćelija, uklanja nečistoće i mrtve ćelije, postepeno posvetljuje ten, ublažava pigmentaciju i tamne fleke. Omekšava kožu, utiče na smanjenje pojave bora, koži vraća blistavost. Efikasna je kao ovlaživač. Dokazano je da stimuliše fibroblaste- Ima antibakterijsko, protivupalno i antioksidantno dejstvo. 

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Namenjena svim tipovima, a posebno osetljivoj koži, sklonoj iritacijama, kako bi je umirila i regenerisala. Zbog velike molekularne težine, izaziva minimalnu iritaciju tokom i nakon tretmana: Karakteristično je da  je peckanje tokom nanošenja rastvora na kožu minimalno, a najčešće u potpunosti izostane, što nije slučaj sa ostalim hemijskim pilinzima. Koristi se u kozmetičkim proizvodima za svakodnevnu negu kože u koncentracijama od 0,5 do 6%. Koristi se za izradu losiona, emulzija, krema i ostalih kozmetičkih proizvoda. U medicini se koristi kao antiseptik. Samo za spoljašnu upotrebu.

    Sirovina iz koje se dobija:  Gorki badem

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Zemlja porekla: Kina  

    Carinski tarifni broj/HS Code: 29181990

    Dokumentacija (srp): Bezbednosni list (BL), Tehnički podaci (TP)

    Dokumentacija (eng): Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU