Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Licorice Root Powder

Licorice Root Powder
Koncentrovani prah korena sladića 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Licorice Root Powder 

    Naziv sirovine: Koncentrovani prah korena sladića 10:1

    INCI naziv: Glycyrrhiza Glabra Root Extract

    CAS: 68916-91-6

    Botanički naziv: Glycyrrhiza Glabra Root Powder

    Sinonimi: Sladić, Slatki koren, Gospino bilje, Slatko drvce, Šećerni koren, Likoriš , Alcacuz, Chinese licorice, Gan cao, Gan zao, Glycyrrhiza glabra, Lakritze, Lakritzenwurzel, Orozuz, Regliz, Russian licorice, Spanish licorice, Sweet root, Yashtimadhu. 

    Kvalitet proizvoda: Proizvod je koncentrovan u odnosu 10:1, što znači da je količina biljnog materijala koji se koristi za dobijanje ekstrakta 10 puta veća od konačne količine ekstrakta. Ovaj odnos se koristi kako bi se naglasila jačina ekstrakta i njegova efikasnost. 

    Poreklo sirovine: Kina

    Opis: Sladić je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice leptirnjača ili mahunarki (Fabaceae). Poreklom je iz južne Evrope i delova Azije. Raste pored reka na peskovitom i glinovitom zemljištu. Ima snažan, razgranat koren, nadzemne i podzemne vreže iz čijih članaka se razvijaju izdanci. Uspravna stabljika, može dostići visinu do 2 metra, a vremenom odrveni u donjem delu. Listovi su neparno, perasto složeni, sa 4-8 pari listića. Cvet ima specifičnu građu leptirnjača, a krunica je žuto-bele boje. Cvetovi u grozdastim cvastima se nalaze na vrhu stabljike. Plod je u vidu pljosnate mahune, smeđe boje. Za izradu praha koristi se koren biljke. Glavni aktivni sastojak sladića je glicirizin, sastojak koji je 50 puta slađi od šećera. Ima protivupalna i antioksidativna svojstva, a takođe pomaže u modulaciji imunog sistema. Sladić sadrži flavonoide, likviritigenin i glabridin. Ova jedinjenja imaju antioksidativna, antiviralna i antimikrobna svojstva. Koren sadrži  i izoflavone, kumarine i fitoestrogene. 

    Benefiti: 

    • Protivupalno delovanje:  Fitohemikalija glicirizin, po strukturi slična kortikosteroidima, ima moćna protivupalna svojstva. Glicirizin inhibira enzime koji učestvuju u proizvodnji upalnih medijatora u telu, kao što su prostaglandini i leukotrieni, smanjujući crvenilo, oticanje i iritaciju kože. Ovo čini ekstrakt sladića korisnim u tretmanu kožnih stanja poput ekcema, psorijaze i akni.

    • Inhibicija tirozinaze: Glabridin, jedan od aktivnih sastojaka ekstrakta sladića, inhibira aktivnost enzima tirozinaze, koji je ključan u biosintezi melanina, pigmenta odgovornog za boju kože. Smanjenjem aktivnosti ovog enzima, glabridin pomaže u smanjenju formiranja melanina, čime doprinosi smanjenju hiperpigmentacija i tamnih fleka. 

    • Antioksidativna aktivnost: Flavonoidi prisutni u ekstraktu sladića su moćni antioksidansi koji neutrališu slobodne radikale nastale usled izloženosti UV zracima i zagađenju. Pomažu u zaštiti kožnih ćelija od oksidativnog stresa, sprečavajući znakove preranog starenja kao što su bore i gubitak čvrstoće.

    • Regulacija lučenja sebuma: Flavonoid, Licochalcone A je jedan od ključnih sastojaka u korenu sladića koji pomaže u regulaciji lučenja sebuma. Deluje protivupalno i može modulirati proizvodnju masnih kiselina u koži, što dovodi do smanjenja proizvodnje sebuma. Smanjenjem prekomernog lučenja sebuma, ekstrakt može pomoći u kontroli i prevenciji akni. Beta-sitosterol, jedan od sterola prisutnih u sladiću, takođe može pomoći u kontroli proizvodnje sebuma, stabilizacijom lipidnih slojeva kože. 

    • Antikoagulantni efekti: Kumarini inhibiranjem faktora zgrušavanja krvi mogu poboljšati mikrocirkulaciju u koži i doprineti boljem izgledu kože.

    • Fitoestrogenska aktivnost: Izoflavoni imaju sličnu strukturu estrogenima, omogućavajući im da se vežu za estrogen receptore u koži, što može pomoći u regulaciji hormonske ravnoteže i smanjenju simptoma suve kože ili gubitka elastičnosti koji su povezani s hormonskim promenama.

    • Antimikrobna svojstva: Ekstrakt sladića poseduje sposobnost da inhibira rast i razmnožavanje bakterija i gljivica na koži, što ga čini korisnim u tretiranju i prevenciji kožnih infekcija.

    Upotreba: Koristi za izradu vodeno-glicerinskih ekstrakata, glicerita, tinktura i drugih kozmetičkih poluproizvoda. Preporučene koncentracije se kreću od 1-10%. 

    Skladištenje (rok trajanja): Stabilan je kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Približan rok upotrebe 2 godine.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija:  Extraction Process Flow ChartTehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029