Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Licorice Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt sladića

Cena sa PDV-om:
220,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Licorice-Extract
  • Licorice Extract

    Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt sladića 

    Proizvođač: Avena Lab

    Poreklo sirovine: Hunan Sunshine Bio-Tech Co., Ltd    

    Broj serije: SQT171013

    Datum proizvodnje: 09/2018

    Rok trajanja: 09/2020

    Opis: Sladić (lat. Glycyrrhiza glabra, slatki koren, gospino bilje, slatko drvce, šećerni koren, dobar koren, likorica, likoriš) je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice bobova (leptirnjača ili mahunarki) — Fabaceae. Raste pored reka na peskovitom i glinovitom zemljištu. Stanište mu je u Sredozemlju, a u Srbiji se retko sreće (Čortanovci). Ima snažan, razgranat koren, nadzemne i podzemne vreže, iz čijih članaka se razvijaju izdanci. Uspravna stabljika, može dostići visinu od 2 metra, a vremenom odrveni u donjem delu. Listovi su neparno, perasto složeni, sa 4-8 pari listića. Cvet ima specifičnu građu leptirnjača, a krunica je žuto-bele boje. Cvetovi u grozdastim cvastima se nalaze na vrhu stabljike i u pazuhu listova. Plod je u vidu pljosnate mahune, smeđe boje. Žlezdane, lepljive dlake se nalaze na svim nadzemnim delovima biljke. Glavne aktivne komponente ekstrakta su: Glabritin i Likviritin (oko 10-40%). Žućkasta tečnost, karakterističnog mirisa, rastvorljiva u vodi.

    INCI ime: Glycerin, Aqua, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Caprylhydroxamic acid, Glyceryl caprylate

    CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 84775-66-6, 7377-03-9, 26402-26-6

    Delovanje na kožu: Pored primene za izradu kozmetičkih proizvoda za posvetljivanje kože i izbeljivanje fleka, ekstrakt sladića je pokazao da ima umirujući efekt na kožu i da je podmlađuje. Smanjuje crvenilo kože, deluje antioksidativno – uglavnom zahvaljujući delovanju glabridina. Sadrži glicirizinsku kiselinu koja smanjuje crvenilo kože, deluje antiiritantno, antiseboroično, antibakterijski, emolijentno, povećava glatkoću kože.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Deo je vodene faze formulacije. Uobičajene koncentracije, biljnog ekstrakta sladića kreću se od 4% do 10%. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Primenu nalazi u izradi krema, losiona i svih vrsta proizvoda za posvetljivanje kože.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

    Korisne informacije: 01. Licorice Extract Stops the Itch in its Tracks  02. The treatment of atopic dermatitis with licorice gel.

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU