Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Lentisque Leaf (Mastic) Essential Oil
Etarsko ulje Mastike

Cena sa PDV-om:
360,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
icon-organic966
organic271
sustainably-sourced612
 • Lentisque Leaf (Mastic) Essential Oil 

  Naziv sirovine: Etarsko ulje Mastike

  Botanički naziv: Pistacia lentiscus L

  Botanički opis biljke: Mastika (Tršlja) je zimzeleni grm ili nisko drvo, visine do 5m. Kora joj je zelenosiva, u mladosti glatka, kasnije tamno zelena i ispucala na sitne ljuske. Nakon štp se zareže nožem iz nje curi mirišljavi smolasti sok zvani mastiks. a kojeg najviše ima u kulturi varijante čia, koja se uzgaja na nekim ostrvima Egejskog mora. Listovi su zimzeleni, kožasti, sjajni, parno perasti, dugi 5-10cm, 3-5 pari jajoliko lancetastih listića, tupih vrhova, 2-4cm dužine i oko 1cm širine, na licu tamno zeleni, a na naličju svetliji, sa spljoštenom, žljebastom glavnom peteljkom; imaju karakterističan miris. Cvetovi tršlje su tamno crveni, sitni, zbijeni u resaste cvatove koji se razvijaju na mladim grančicama. Cvetovi imaju jednostavan cvast sastavljen iz 3-5 listića; tučak ima jedan vrat, koji je u gornjem delu trodelno podeljen. Plod je koštunica, okruglasta, 2-3mm u prečniku, u početku crvenkasta, u fazi zrenja crne boje, sadrži dosta masnog ulja. Seme je jajasto-okruglasta koštica, po jedna u plodu. Tršlja je dvodomna, entomofilna, kserofitna vrsta. Podnosi veliku vrućinu, sušu i senku kao i zasoljena zemljišta. Rasprostranjena je na području Sredozemlja.

  Sinonimi: Tršlja, Mala smrdljika, Mastic Tree, Lentisk, Yemen Gum, Pistacia lentiscus L.

  Metoda ekstrakcije: Destilacija vodenom parom 

  Poreklo sirovine: Korzika

  CAS broj: 61789-92-2; 90082-82-9

  EINECS broj: 290-174-6

  Product Code: PEO1100

  Opis: 100% čisto i prirodno esencijalno ulje. Dobija se destilacijom llistova biljke Pistacia lentiscus L uz pomoć vodene pare. Izvor informacija: Julia Lawless, The Encyclopedia of Essential Oils (Updated Edition) (London: Harper Thorsons, 2014)

  INCI naziv: Lentisque Leaf Essential Oil

  Mirisna klasifikacija (nota): Middle to Top Note

  Stabilnost i skladištenje: Čuvati u dobro zatvorenoj posudi na hladnom i suvom mestu, zaštićeno od sunčeve svetlosti. Ukoliko je skladištenje duže od 24 meseca, kvalitet treba proveriti pre upotrebe.

  Mere opreza: Pre prve upotrebe bilo kog etarskog ulja, potrebno je izvršiti test i proveriti da li postoji osetljivost na to etarsko ulje. Ova preventivna mera se preporučuje zbog mogučnosti individualnih reakcija preosetljivosti. Preporuka je da se 1 do 2 kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (maslinovo ili bademovo ) i zatim se ta mešavina nanosi na unutrašnju stranu podlaktice.

  Dokumentacija: Bezbednosni list (BL)

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize, Deklaracija o alergenima,  Index of IFRA Standards – 50th Amendment (2022)

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU