Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Kukui Nut Oil

Kukui Nut Oil
Kukui ulje

Cena sa PDV-om:
650,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Kukui Nut Oil 

    Naziv sirovine: Kukui ulje 

    INCI ime: Aleurites Moluccana Seed Oil

    CAS: 8015-80-3

    Sinonimi: Candleberry, Aleurites Moluccana, Kemiri, Buah Keras

    Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils) 

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože, kondicioner za normalnu, suvu i dehidriranu kosu ~ Emolijens

    Lot broj: 40320238

    Datum proizvodnje: 03/2023

    Rok trajanja: 03/2025

    Metoda ekstrakcije: "Expeller press" mehanička ekstrakcija

    Tip obrade: RBDW

    Obrada: Ulje je rafinisano, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Iz ulja su uklonjeni svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Ulje je pakovano u inertnoj atmosferi azota.   

    Opis: Biljka Kukui  (lat. Aleurites Moluccana) je poreklom sa Havaja. Iz kore drveta se izrađuju boje za tetovažu, prave se čamci, plodovi su jestivi i prisutni su u brojnim tradicionalnim specijalitetima Havajskih ostrva. Masni plodovi su se nekad koristili kao svetiljke, pa ih u Americi i danas nazivaju "candle nut". Uljem su se premazivale ribarske mreže kako bi bile trajnije i otpornije. Kukui ulje odlikuje visoki sadržaj esencijalnih masnih kiselina (35 – 45 % linolne i 24 – 34 % linolenske kiseline) koje su odlične za regeneraciju kože i za smanjenje transepidermalnog gubitka vode. Sadrži 15 do 30 % oleinske kiseline koja daje koži vlažnost i mekoću. Bistra tečnost bledo žute do žute boje, neutralnog mirisa.

    Benefiti: 

    • Hidratacija: Kukui ulje je odličan emolijens, pomaže zadržavanju vlage i sprečava dehidrataciju. Formira zaštitnu barijeru na koži, sprečavajući gubitak vlage i čineći kožu mekom i elastičnom.

    • Umirujuće delovanje: Ulje ima protivupalna svojstva, što ga čini korisnim za smirivanje iritirane kože. Može biti korisno kod stanja kao što su ekcem, psorijaza i dermatitis. Može pomoći u ublažavanju opekotina od sunca, pružajući olakšanje i podstičući oporavak kože. 

    • Anti age dejstvo: Kukui ulje je bogato antioksidansima, uključujući vitamine A, C i E, koji pomažu u zaštiti kože od oštećenja slobodnih radikala. Slobodni radikali doprinose prevremenom starenju i nastanku bora. Redovna upotreba kukui ulja može pomoći u smanjenju pojave finih linija i bora. 

    • Nekomedogeni emolijens: Ulje je slabo viskozno i više liči na neki vodeni rastvor nego na ulje. Koža će vrlo brzo upiti ovo ulje. Nakon nanošenja na koži ne ostaje masni trag. Ulje se smatra nekomedogenim, što znači da ne zapušava pore. To ga čini pogodnim za sve tipove kože, uključujući masnu i kožu sklonu aknama. 

    • Nega kose: Kukui ulje je korisno za negu kose. Pomaže hidrataciju kose, čineći je mekšom i lakšom za oblikovanje. Ulje se može koristiti u okviru tretmana pre šamponiranja, bez ispiranja, ili kao sastojak u maskama za kosu ili serumima za promociju zdravije i sjajnije kose. Može pomoći u smanjenju "neposlušnosti" kose, regeneraciji oštećene kose i podsticanju rasta kose.

    • Nega temena: Kukui ulje može pomoći u održavanju zdravog temena hidriranjem i umirivanjem svrbeža.Takođe može pomoći u smanjenju peruti i perutanja, stvarajući zdravije okruženje temena, omogučavajući rast kose.

    Način upotrebe: Može se dodati raznim kozmetičkim formulacijama kao deo masne faze. Koristi se u koncentracijama od 1-100%. Može se koristiti i u čistom obliku, kao ulje za masažu. Kukui ulje  se koristi u kremama za zaštitu kože, losionima, uljima za kupanje, u proizvodima za zaštitu od sunca i kozmetičkim proizvodima za bebe i decu. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS), Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029