Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Corn Protein, Hydrolyzed
Hidrolizovani protein kukuruza

Cena sa PDV-om:
150,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Corn Protein, Hydrolyzed

    Naziv sirovine: Hidrolizovani protein kukuruza 

    Hemijska klasifikacija: Proteini/derivati 

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose.

    Lot broj: M16416/A

    Datum proizvodnje: 01/2022

    Rok trajanja: 01/2023

    Opis: Kukuruz sadrži oko 9,5% proteina različite strukture, slobodne amino kiseline i male peptide. Sa aspekta primene u kozmetičkim formulacijama protein zein je pokazao najbolje osobine. Proizvod je biljnog porekla, ne sadrži GMO, parabene ili formaldehid i odobren je za vegane. Ratvor je kompatibilan sa jonskim i nejonskim surfaktantima. Konzervisan je benzilalkoholom, natrijum benzoatom i kalijum sorbatom. 

    INCI naziv: Hydrolyzed Corn Protein (Zea mays)

    CAS: 100209-41-4 

    EINECS/ELINCS No: 309-349-6 

    Delovanje na kožu i kosu: Polipeptidi nastali hidrolizom zeina su izuzetno stabilni i svoje biološko dejstvo ostvaruju u veoma malim koncentracijama. Intenziviraju metabolizam ćelija kože. Koža je bolje tonirana, sjajnija i svetlija. Uporavaju proces starenja kože i deluju regenerativno, jer podstiče sintezu kolagena. Efikasno deluje na uklanjanje tamnih krugova oko očiju. ("anti-dark circles"). Pokazuju visok efekat restruktuiranja kose. Kao kondicioner za kosu predstavlja alternativu životinjskom keratinu, Pomažu u obnavljanju kose nakon izbeljivanja. Uspešno zaglađuje kosu i omogućuju lakše raspetljavanje. 

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Stimulišu sintezu kolagena, elastina, proteoglikana i glikozaminoglikana. Proizvod je hemijski čist, biodegradabilan, netoksičan i pogodan za inovacije. U kozmetičkim proizvodima primenjuju se kao ovlaživači kože. Lako se inkorporiraju u vodenu fazu formulacije, pri temperaturi <40°C; stabilani su pri vrednostima pH 5,5-8,0. Koriste se u koncentraciji od 2% do 5%. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Kreme i losioni protiv starenja, antirid gelovi, kondicioneri za negu kose…

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Kukuruz (Zea Mays) 

    Način dobijanja: Proteini kukuruza se dobijaju ekstrakcijom iz posebno prečišćenog zrna kukuruza. Dodavanjem odgovarajućih enzima dobijaju se slobodne aminokiseline i  peptidi.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Čuvanje: Čuvati u frižideru (4-8°C/ 39-46°F).

    Poreklo sirovine: Italija  

    Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU