Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Humulus Lupus Powder
Ekstrakt hmelja u pulvisu

Cena sa PDV-om:
980,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

  • Humulus Lupus Powder 

    Naziv sirovine: Koncentrovani prah hmelja 10:1 

    Botanički naziv: Humulus lupulus

    Sinonim: Hops Extract

    Poreklo sirovine: Hunan Sunshine Bio-Tech Co., Ltd   

    Lot broj: SQT190526

    Datum proizvodnje: 05/2019

    Rok trajanja: 05/2021

    Int. Shipping: HS Code 2101202000

    Opis: Hmelj (Humulus Lupus) je višegodišnja samonikla biljka. Pripada familiji Cannabaceae. U narodu je još poznat i pod sledećim imenima: blust, hmelina, hmeljevina, kudilice, kuk, kuke, melika, melj, meljevina, miljevina. Iz ženskih cvetova razvijaju se šišarke jajastog oblika, viseće, žućkasto-zelene boje. Šišarke predstavljaju plod. Plod je dugačak 3-4 cm, širok oko 2 cm i ima jak aromatičan miris, u većim količinama gotovo omamljujući. Ukus je aromatičan,  veoma gorak i trpak. Plodovi listići su takođe jajasti, tanki, spolja žuto-zelenkaste boje dok je unutrašnja površina ljusaka žućkaste do crvenkaste boje, prestavlja žlezdastu tvorevinu koja hmelju daje karakteristično gorak ukus. Aktivni princip hmelja je lupulin. Sadrži 50% smole i eteričnog ulja, tanina, voska, tanine i pektine, a od elektrolita kalijumovu sol. Bere se u septembru sredinom sunčanih dana i zahteva brzo susenje na promaji ili u zagrejanim sušarama. 

    INCI naziv: Humulus Lupulus Extract 

    CAS broj: 8060-28-4 

    Delovanje na kožu: Gorki ukus, ali i antibakterijasko delovanje hmelja pripisuje se prisustvu humulina i lupulina. Koristi se za dezinfekciju posekotina. Dodaje se kremama za lice kako bi koža bila nežna i meka i da bi se sprečilo prevremno nastajenje bora.

    Primena: Ne-iritirajući adstrigens. Dodaje se u vodenu fazu ispod 40°C. Tipična razina upotrebe je  5-10%. Optimalni pH je 3-7,5. Samo za vanjsku uporabu. Koristi se za izradu maski za lice, tonera, make up, krema, losiona i seruma. 

    Skladištenje (rok trajanja): Stabilan je kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Približan rok upotrebe 2 godine.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list, Sertifikat analize

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU