Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Hexapeptide-11
Hexapeptide- 11

Cena sa PDV-om:
620,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Hexapeptide- 11

    Naziv proizvoda: Heksapeptid 11

    IUPAC: L-phenylalanyl-L-valyl-L-alanyl-L-prolyl-L-phenylalanyl-L-proline

    Sinonim: Peptamid 6

    Hemijska klasifikacija: Peptidi

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose.

    Lot broj: ALP062022/02

    Datum proizvodnje: 06/2022

    Rok trajanja: 06/2024

    Opis: Heksapeptid-11, strukture Phe-Val-Ala-Pro-Phe-Pro (FVAPFP) je prvobitno izolovan iz ekstrakta kvasca, a kasnije je i laboratorijski sintetizovan. In vitro genomske studije koje su sprovedene na ljudskim dermalnim fibroblastima su pokazale da reguliše kritične gene odgovorne za proizvodnju kolagena i važne komponente ekstracelularnog matriksa kao što je hijaluronska kiselina. Bistra transparentna tečnost, bez mirisa. Sadržaj peptida 2000ppm. pH 4,5-7,0

    Strukturna formula: Heksapeptid 11;  Sekvenca: Phe-Val-Ala-Pro-Phe-Pro

                      img

    INCI ime: Water, Glycerin, Hexapeptide-11, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin 

    CAS: 7732-18-5, 56-81-5, 161258-30-6, 1117-86-8,70445-33-9

    Delovanje na kožu i kosu: Heksapeptid-11 prodire u kožu i vezuje se za receptore na površini ćelije. Stimuliše ćelijsku aktivnost i povećava potrošnju kiseonika u ćeliji. Kliničke studije su pokazale da povećava sintezu kolagena i elastina, koji pomažu u učvršćivanju i održavanju integriteta kože. Povećava tonus kože i  istovremeno smanjuje pojava finih linija i bora. Koristi se za remodelovanje kontura lica i za hidrataciju kože. U proizvodima za kosu, koristi se za povećanje kolagena i elastina vlasišta kako bi kosa bila zdravija. Smatra se da utiče na glavne biohemijske puteve odgovorne za pretvaranje mlade velus kose u zrelu terminalnu kosu.  

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Dodaje se vodenoj fazi formulacije na temperaturi ispod 40°C. Može se  kombinovati sa hijaluronskom kiselinom,  aminokiselinama i uljima za lice. Tipične koncentracije koje se preporučuju kreću se između 1 do 5%. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Čuvanje: Čuvati u frižideru na temperaturi između 4 i 8°C.

    Poreklo sirovine: SAD

    Carinski tarifni broj: 35040010 0000

    Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU