Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Gotu Kola Extract

Gotu Kola Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt gotu kole

Cena sa PDV-om:
250,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Gotu Kola Extract 

  Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt gotu kola 

  INCI naziv: Glycerin, Aqua, Centella Asiatica Extract, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

  CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 84696-21-9, 7377-03-9, 26402-26-6

  Botanički naziv: Centella asiatica

  Hemijska klasifikacija: Mikstura

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose, humektans, emolijens

  Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C.

  Opis ekstrakta:  Ekstrakt je bistre, svetlo žučkaste boje, bez mirisa. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom. Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5.  

  Fitohemikalije: Triterpenoidi, asiaticozid, madekasozid, aziatska i madekasna kiselina su glavna aktivna jedinjenja ekstrakta Gotu Kola. Veruje se da doprinose antiinflamatornim, zaceljujućim i umirujućim svojstvima ekstrakta. Ekstrakt je bogat flavonoidima, grupom polifenolnih jedinjenja sa antioksidativnim i antiinflamatornim efektima.  Fenolne kiseline, kafeinska i hlorogenska kiselina, takođe se nalaze u ekstraktu Gotu Kola. Ova jedinjenja imaju antioksidativna svojstva i doprinose zaštiti ćelija od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Tanini su prirodna jedinjenja sa adstrigentnim svojstvima i u ekstraktu Gotu Kola mogu doprineti efektima zarastanja rana i toniranja kože. Ekstrakt sadrži izoprenoide, seskviterpene, biljne sterole, pentaciklične triterpenoide i saponine. Ekstrakt sadrži derivate fenilpropanoida (derivati eugenola i kafeoilkinske kiseline).  Ekstrakt je bogat vitaminima C, A i K. Ovi vitamini doprinose zdravlju kože, proizvodnji kolagena i zarastanju rana. Ekstrakt takođe sadrži minerale poput cinka, koji je važan za razne funkcije kože. Ekstrakt Gotu Kola sadrži i razne aminokiseline koje igraju važnu  ulogu u održavanju zdravlja kože. 

  Benefiti: 

  • Umirujući efekt na kožu: Ekstrakt ima antiinflamatorna svojstva, što ga čini pogodnim za smirivanje iritirane kože. Može biti posebno koristan za osetljivu kožu sklonu crvenilu.

  • Zaceljivanje rana: Triterpenoidi (asiaticozid i madekasozid) mogu pomoći u obnavljanju i regeneraciji tkiva kože. Efikasno leče manje rane, opekotine i postoperativne hipertrofične ožiljke. Ekstrakt pokazuje anti-psorijatičku aktivnost, a efikasnost je dokazana i u slučajevima skleroderme. Mehanizam delovanja zasniva se na povećanoj proliferaciji fibroblasta i povećanju sinteze kolagena i intracelularnog fibronektina. Poboljšava se čvstoća novoformirane kože i inhibiraju se upalne faze hipertrofičnih ožiljaka i keloida. 

  • Anti Age efekt: Pomažući sintezu kolagena, poboljšava se elastičnost kože. Ekstrakt može pomoći u smanjenju pojave sitnih linija i bora. Rezultati ispitivanja su pokazali efikasnost u lečenju fotostarenja kože i tretmanu celulita i strija.

  • Hidratacija: Ekstrakt sadrži jedinjenja koja mogu poboljšati hidrataciju kože zadržavanjem vlage.

  • Antioksidativna zaštita: Ekstrakt sadrži razne antioksidanse, uključujući flavonoide i fenolne kiseline, koje mogu zaštititi kožu od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima i stresom iz okoline.

  • Posvetljivanje kože:  Neka od aktivnih jedinjenja u ekstraktu mogu pomoći u uklanjanju tamnih fleka, hiperpigmentacije i neujednačenog tena. Redovna upotreba ekstrakta  može doprineti ujednačenom i sjajnom tenu kože.

  • Antibakterijski efekti: Veruje se da ekstrakt Gotu Kola ima antibakterijska svojstva koja mogu pomoći u sprečavanju pojave kožnih infekcija.

  Način upotrebe: Uobičajeno se koristi u koncentracijama od 5-10%. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Kreme i losioni, maske i šamponi.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029