Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Black Walnut Extract

Black Walnut Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt crnog oraha

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Black Walnut Extract 

    Naziv sirovine: Vodeno glicerinski ekstrakt crnog oraha 

    INCI ime: Glycerin, Aqua, Juglans Nigra Leaf Extract, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

    CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 96690-56-1, 7377-03-9, 26402-26-6

    Botaničko ime: Juglans nigra

    Sinonimi: Wallia nigra (L.) Alef., Jovis glans = Jupiterov žir, Eastern American black walnut

    Hemijska klasifikacija: Mikstura

    IUPAC naziv:  Juglon: 5-Hydroxynaphthalene-1,4-dione

                               

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose, humektans, emolijens

    Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C.

    Opis ekstrakta: Ekstrakt je žučkaste boje, bez mirisa. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom. Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5.

    Fitohemikalije: Glavno bioaktivno jedinjenje koje se nalazi u ekstraktu crnog oraha je juglon. Juglon je poznat po svojim antimikrobnim, antioksidativnim i antiinflamatornim svojstvima. Poznat je i po svojim citotoksičnim efektima na određene ćelije i proučava se zbog potencijalnih antikancerogenih svojstava. Pored juglona, ekstrakt sadrži i druge kinone, kao što su: hidrojuglon (prekurzor juglona), plumbagin, alfa-naphtoquinone i beta-naphtoquinone,  jedinjenja poznata po svojim antioksidativnim i antimikrobnim aktivnostima. Ekstrakt sadrži tanine, koji su polifenolna jedinjenja sa adstringentnim svojstvima. Tanini doprinose antioksidativnim efektima crnog oraha i mogu imati koristi za zdravlje kože i zarastanje rana. Crni orah je bogat raznim polifenolima, kao što su flavonoidi i fenolne kiseline, koje imaju antioksidativna svojstva i mogu pomoći u zaštiti ćelija od oksidativnih oštećenja. Ekstrakt sadrži fitosterole i karotenoide, koji su takođe antioksidansi. Od vitamina zastupljeni su: Vitamin A, Tiamin (B1), Riboflavin (B2), Niacin (B3), Pantotenska kiselina (B5), Vitamin B6, Folati (B9), Vitamin C, Vitamin E i Vitamin K, a od minerala:  kalcijum, Bakar, Gvožđe, Magnezijum, Fosfor, Kalijum, Natrijum i Cink. 

    Benefiti: 

    • Adstringentna svojstva: Ekstrakt crnog oraha sadrži tanine koji imaju adstringentna svojstva. Zateže pore i utiče na smanjenje prekomernog izlučivanja sebuma. 

    • Antioksidativni efekti: Ekstrakt sadrži juglon i druge antioksidanse koji mogu pomoći u neutralizaciji slobodnih radikala i zaštiti kože od oksidativnog stresa. Antioksidansi igraju važnu ulogu u očuvanju zdravlja kože i sprečavanju preranog starenja.

    • Antiinflamatorna svojstva: Neka jedinjenja u ekstraktu crnog oraha, poput juglona, imaju antiinflamatorna svojstva. To može biti korisno za umirivanje iritirane ili upaljene kože i smanjenje crvenila.

    • Zarastanje rana: Prisustvo juglona u ekstraktu može pomoći u zarastanju rana i obnovi tkiva, što ga čini potencijalno korisnim u proizvodima namenjenim za regeneraciju kože.

    • Posvetljivanje kože: Postoje dokazi koji sugerišu da juglon može imati svojstva posvetljivanja kože, pa se ekstrakt crnog oraha može koristiti u proizvodima koji uklanjaju hiperpigmentacije ili tamne fleke na koži. . 

    Način upotrebe: Ekstrakt se dodaje vodenoj fazi formulacije u koncentracijama od 1% do 5%. Samo za spoljašnju upotrebu. 

    Primena: Koristi se u izradi anti-age krema i losiona, proizvoda za čišćenje, proizvodima za negu kose, proizvoda posle sunčanja i kondicionera za kosu. 

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

    Poreklo sirovine: Kina

    Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029