Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Edelweiss Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt runolista

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Edelweiss Extract

  Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt runolista 

  INCI ime: Glycerin, Aqua, Leontopodium Alpinum Flower Extract, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

  CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 391900-47-3, 7377-03-9, 26402-26-6

  Botaničko ime: Leontopodium nivale subsp. Alpinum

  Sinonimi: Chatzen-Talpen, Wullbluomen ("wool flower")

  Hemijska klasifikacija: Mikstura

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose, humektans, emolijens

  Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C.

  Opis ekstrakta: Ekstrakt je bistra tečnost, svetlo žute boje, bez mirisa. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom. Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5.

  Fitohemikalije: Ekstrakt sadrži flavonoide, apigenin-7-glukozid, luteolin i luteolin-4-glukozid, grupu polifenolnih jedinjenja koja imaju antioksidativna i protivupalna svojstva. Poznati su po sposobnosti da neutrališu slobodne radikale i štite ćelije od oksidativnog stresa. Tanini su takođe polifenolna jedinjenja koja imaju adstringentna svojstva. Mogu imati antioksidativno, protivupalno i antibakterijsko dejstvo. Ekstrakt sadrži hlorogensku kiselinu, vrstu hidroksicimetne kiseline, koja je poznata po svojoj antioksidativnoj aktivnosti. Leontopodična kiselina je specifično jedinjenje koje se nalazi u edelvajsu i koje je interesantno zbog svojih potencijalnih protivupalnih i anti-aging svojstava. Beta-sitosterol je biljni sterol koji je strukturno sličan holesterolu. Od vitamina ekstrakt edelvajsa sadrži vitamin  C, koji je poznat po svom antioksidativnom dejstvu, zatim vitamin A, E i K, a od važnijih minerala sadrži: magnezijum, koji igra ključnu ulogu u mnogim metaboličkim procesima, cink koji podržava imunološki sistem i učestvuje u procesu zarastanja rana i igra važnu ulogu u enzimatskim reakcijama, zatim gvožđe, bakar, fosfor, kalijum i kalcijum. 

  Benefiti:  

  • Antioksidativna svojstva: Ekstrakt edelvaisa sadrži razne antioksidante, kao što su flavonoidi i fenolna jedinjenja, koja pomažu u zaštiti kože od oksidativnog stresa izazvanog slobodnim radikalima. To može doprineti smanjenju znakova preranog starenja, kao što su bore i fine linije.

  • Antiupalni efekti: Komponente prisutne u ekstraktu, poput leontopodične kiseline, pokazale su protivupalna svojstva, umiruju iritiranu kožu i smanjuju crvenilo kože.

  • Posvetljivanje kože: Veruje se da neki sastojci u ekstraktu edelvaisa imaju efekte posvetljivanja kože, što može doprineti sjajnijem tenu i smanjenju neujednačenog tona kože.

  • Hidratacija:  Ekstrakt hidrira i prehranjuje kožu. Pomaže očuvanju prirodne barijere kože, sprečavajući suvoću i promovišući meku i zdravu kožu.. 

  • Uticaj na kolagen: Ekstrakt podstiče sintezu kolagena, proteina koji pomaže u održavanju elastičnosti i čvrstine kože.  

  • Zaceljivanje rana: Neka istraživanja sugerišu da određena jedinjenja u ekstraktu edelvaisa mogu podsticati zaceljivanje rana i regeneraciju kože zbog svojih antiupalnih i regenerativnih svojstava.

  Način upotrebe: Ekstrakt runolista se uobičajeno koristi u koncentraciji od 3% do 5%. Čuva se na suvom i hladnom mestu, u frižideru van domašaja dece. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena:
  Nalazi široku primenu u kozmetičkim proizvodima (anti-aging, proizvodima za negu kože oko očiju), kao i losionima za pre i posle sunčanja. 

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029