Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Cucumber Fruit Extract

Cucumber Fruit Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt ploda krastavca

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Cucumber Fruit Extract

    Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt krastavca  

    INCI ime: Glycerin, Aqua, Cucumis Sativus Fruit Extract, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

    CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 89998-01-6, 7377-03-9, 26402-26-6

    Botanički naziv: Cucumis Sativus Fruit Extract

    Hemijska klasifikacija: Mikstura

    IUPAC naziv:  Kukurbitacin  (23E)-2β,16α,20,25-Tetrahydroxy-9-methyl-19-nor-9β,10α-lanosta-5,23-diene-3,11,22-trione          

                          

    Funkcionalna kategorija: Sredstvo za regeneraciju kože, humektans, emolijens

    Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C.  

    Opis ekstrakta: Ekstrakt je svetlo žućkaste boje, bez mirisa. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom. Rastvorljiv je u vodi, pH 4-6,5.

    Fitohemikalije: Kurkubitacini su gorka jedinjenja koja se nalaze u krastavcu. Poseduju antiinflamatorna, anti-kancerogena i antioksidativna svojstva. Krastavac sadrži flavonoide poput kvercetina, apigenina i kemferola. Flavonoidi su poznati po svojim antioksidativnim efektima, koji mogu pomoći u zaštiti kože od oksidativnog stresa i potencijalno usporiti proces starenja. Triterpeni su jedinjenja povezana sa antiinflamatornim i antioksidativnim efektima. Mogu doprineti umirujućim svojstvima ekstrakta krastavca kada se nanose na kožu. Krastavac je dobar izvor vitamina C , K i različitih vitamina B grupe. Vitamin K može pomoći u smanjenju tamnih krugova ispod očiju. Krastavci sadrže minerale poput kalijuma i magnezijuma, koji mogu doprineti hidrataciji i opštem zdravlju kože. Lignani su fitohemijska jedinjenja koja imaju antioksidativna svojstva i mogu pomoći u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Krastavac sadrži enzime poput erepsina i peroksidaze, koji mogu imati blage efekte eksfolijacije i posvetljivanja kože. Iako nije fitohemijsko jedinjenje samo po sebi, visok sadržaj vode u krastavcu značajan je faktor koji doprinosi hidratantnim i osvežavajućim efektima na kožu. 

    Benefiti: 

    • Hidratacija: Ekstrakt krastavca je poznat po visokom sadržaju vode. U kozmetičkim proizvodima kao što su toneri, losioni ili maske, može pomoći u održavanju hidratacije kože, dajući joj osećaj osveženja.  

    • Umirujuće svojstvo: Fitohemijska jedinjenja u ekstraktu krastavca, kao što su kurkubitacini i triterpeni imaju umirujući i antiinflamatorni efekat na kožu. Smanjuju crvenilo, iritaciju i svrab na koži.

    • Antioksidativna zaštita: Prisutnost flavonoida, vitamina C i drugih antioksidanata u ekstraktu krastavca može pomoći u zaštiti kože od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. To može doprineti smanjenju starenja kože i održavanju zdravog izgleda kože. 

    • Smanjenje tamnih krugova ispod očiju: Voda iz krastavca može pomoći u smanjenju oteklina i tamnih krugova ispod očiju. Ovo je razlog zašto se izrezani kolutovi krastavca često koriste kao prirodni tretman podočnjaka. 

    • Blaga eksfolijacija: Enzimi prisutni u ekstraktu krastavca, poput erepsina, mogu dovesti do blage eksfolijacije kože, pomažući u uklanjanju mrtvih čelija i otklanjanju nečistoća sa površine kože. 

    • Blagi adstringentni efekti: Ekstrakt krastavca ima blagi adstringentni efekat. Pomaže u sužavanju pora i regulaciji viška masnoće na koži. 

    • Zaštita od štetnih efekata sunčevih zraka: Antiinflamatorna i hidratantna svojstva ekstrakta krastavca mogu pomoći u umanjenju štetnih efekata uzrokovanih prekomernom izlaganju sunčevim zracima.  

    Način upotrebe: Komponenta je vodene faze. Uobičajeno se dodaje u koncentraciji od 5 do 10%. Samo za spoljašnju upotrebu. 

    Primena: Nalazi primenu u izradi krema i losiona za lice i telo i proizvoda za negu kose, Posebno je pogodan za izradu proizvoda posle sunčanja i proizvoda za čišćenje kože lica.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP)Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029