Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Coffee Blossom Absolute Oil (Coffea arabica)
Etarsko ulje Arabica kafe

Cena sa PDV-om:
900,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
icon-organic465
organic47
sustainably-sourced18
 • Coffee Blossom Absolute Oil

  Naziv sirovine: Esencijalno ulje Arabica kafe (apsolut) 

  Sinonimi: Arabian Coffee Oil, Arabica Coffee Oil, Coffee Flower Oil

  Int. Shipping: HS Code 3301295100

  Poreklo sirovine: Madagascar

  Metoda ekstrakcije: Organic Extraction (Hexane Free)

  Botanički opis: Kafa (lat. Coffea) je rod niskih biljka (drvo ili grm) iz porodice broćeva (Rubiaceae). Kultivisana stabljika kafe je visoka 2 do 5 metara, a ako bi se ostavila da raste divlje narasla bi do visine i do 10 metara. Postoje dve glavne vrste kafe: Arabika i Robusta.. Zbog velikog broja podvrsta kafe postoje i razlike u izgledu listova i cvetova kafinog stabla. Boja listova je zelena a oblik im je više ovalan ili duguljast, sa valovitim ivicama i rastu jedan nasuprot drugog sa kratkim peteljkama. Cvetovi su beli, veličinom mali i rastu u skupinama duž grane i mirisni su. U početku procesa sazrevanja ploda, plod je zelene boje menjajući boju u žutu, a na kraju u tamno crvenu gde dolazi do faze sazrevanja i ubiranja ploda. Unutar čvrstog omotača ploda nalaze se dva semena koja su svojim ravnim stranama okrenuta jedno prema drugom nalikujući tako na plod oraha. Boja zrna varira od zelene do smeđe. Hemijski sastojci koji se nalaze u sirovoj kafi broje se na stotine što opet zavisi od vrste i podvrste kafe. Najpoznatiji sastojak sirovog zrna je kofein.

  INCI naziv: Coffee Blossom Absolute Oil

  CAS broj: 8001-67-0

  Product Code: PEO2054

  Mirisna klasifikacija (nota): Bazna nota (Base note)

  Opis i specifikacija ulja: 100% čisto i prirodno esencijalno ulje, bledožute do zlatno jantarne boje. Miris je intenzivan, bogat i slatkast (cvetna aroma kafe). Ulje se dobija solvent ekstrakcijom iz cvetova biljke Arabica Coffee Blossom. Aktivni principi ulja su: 2-furanmethanol, Methylpyrazine, 2,6 Dimethylpyrazine, 5-Methylfurfural,Furfuryl Acetate, Caffeine (< 0.5%.) Izvor informacija: Julia Lawless, The Encyclopedia of Essential Oils (Updated Edition) (London: Harper Thorsons, 2014)

  Upotreba: Koristi se u aromaterapiji, prirodnoj parfimeriji, kozmetici i formulacijama za licnu negu u skladu sa IFRA  (International Fragrance Association) standardima. 

  Stabilnost i skladištenje: Čuvati u dobro zatvorenoj posudi na hladnom i suvom mestu, zaštićeno od sunčeve svetlosti. Ukoliko je skladištenje duže od 24 meseca, kvalitet treba proveriti pre upotrebe.

  Mere opreza: Pre prve upotrebe bilo kog etarskog ulja, potrebno je izvršiti test i proveriti da li postoji osetljivost na to etarsko ulje. Ova preventivna mera se preporučuje zbog mogučnosti individualnih reakcija preosetljivosti. Preporuka je da se 1 do 2 kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (maslinovo ili bademovo ) i zatim se ta mešavina nanosi na unutrašnju stranu podlaktice.

  Dokumentacija: Bezbednosni list (BL)

  Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize, Deklaracija o alergenima, Index of IFRA Standards – 50th Amendment (2022)

  Dodatne informacije: Coffee Blossom Absolute Oil

  Ostala dokumentacija: Cosmetic Declaration, Animal Testing Declaration, Vegan Statement, TSE/BSE Statement, Non - GMO Statement, Gluten Free Statement, Melamine Free Statement, Nanomaterials Declaration, California Proposition 65 Declaration, REACH Conformance, Natural Criteria Statement, Residual Solvents, NON - Cities Declaration

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU