Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Coconut Butter
Kokos buter

Cena sa PDV-om:
690,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Kokos-buter
  • Coconut Butter

    Naziv sirovine: Kokosov buter 

    Proizvođač: Avena Lab 

    Serijski broj: 10119

    Datum proizvodnje: 11/2018

    Rok trajanja: 11/2020

    Opis: Buter je sastavljen od kokosovog ulja (Cocos Nucifera L., Palmaceae Oil), miksture triglicerida palmitinske i stearinske kiseline i pčelinjeg voska. Nehidrogenizovani trigliceridi palmitinske i stearinske kiseline su reološki modifikatori i stabilizatori viskoznosti i koriste se za geliranje ulja. Potpuno su prirodne supstance. Pčelinji vosak se koristi kao uguščivać. Kokosov buter sadrži veliku količinu kratkolančanih masnih kiselina: 45-48% laurinske kiseline, 16-18% miristinske kiseline, 8-10% kaprilno/kaprinske kiseline, i drugih cenjenih, masnih kiselina. Konzistentnost može varirati u zavisnosti od temperature i načina skladištenja, od polu-mekih i super kremastih kada je toplo, do tvrdih i skoro voštanih kada se čuva na hladnom mestu i u hladnim mesecima. Na temperaturi 24°C (75F) buter je u čvrstom agregatnom stanju, mekan, bez mirisa. Rastvorljiv je u alkoholu i uljima, a nerastvorljiv u vodi.

    INCI ime: Cocos Nucifera Seed Butter  

    CAS: 8001-31-8

    Delovanje na kožu: Odličan emolijens koji čini kožu mekom i nežnom, pomaže koži da povrati i zadrži vlažnost. Naročito je pogodan kod ispucale i oštećene kože, pošto umiruje iritaciju, ubrzava zarastanje. Bogat je antioksidansima, jedinjenjima koja aktivno učestvuju u borbi protiv slobodnih radikala. Može ublažiti pege i ožiljke (na primer, od akni). 

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Može se dodati u recepturama u svom osnovnom obliku. Deo je masne faze. Koristi se kao sredstvo za pranje i čišćenje ili kao stabilizator u koncentraciji do 50%. Koristi se i za supstituciju parafinskog ulja. Može se koristiti u širokoj paleti kozmetičkih proizvoda, uključujući proizvode za kožu i kosu, proizvode za sunčanje, kondicionere za negu kose, proizvode za kupanje, šampone, sapune, proizvode za bebe i ličnu higijenu. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Cocos Nucifera L., Palmaceae Oil, Palmitic/Stearic Triglyceride, Beeswax

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list, Sertifikat analize 

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU