Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Cacao Butter

Cacao Butter
Kakao buter, emoliens / prirodni buter

Cena sa PDV-om:
640,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
Kakao-buter
 • Cacao Butter

  Naziv sirovine: Kakao buter

  INCI ime: Theobroma Cacao Seed Butter

  CAS: 8002-31-1

  Sinonimi: Cacao, Cocoa, Cacoa, Theobroma cacao L.

  Hemijska klasifikacija: Masti i ulja

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože 

  Poreklo sirovine: Gana

  Opis: Kakao buter je organska, prirodna mast koja se dobija iz semena ploda kakaovca (raste u tropskim predelima). Može biti rafinisan, žuti, gotovo bez mirisa ili diskretnog mirisa. Buter je bogat oleinskom, stearinskom i palmitinskom masnom kiselinom, sterolima, taninima i pigmentom. Rastvorljiv je u toplom alkoholu ili ulju, nerastvorljiv u vodi. Ima relativno visoku tačku topljenja, koja iznosi oko 34-37°C. Kakao buter pokazuje polimorfizam, što znači da može postojati u različitim kristalnim formama. Mogućnost kristalizacije u različitim formama ključna je za teksturu i izgled finalnih proizvoda. Kakao buter sadrži prirodne antioksidanse, uključujući tokoferole i polifenole, koji doprinose njegovoj stabilnosti i pomažu u sprečavanju kvarenja. HLB=6.

  Benefiti: 

  • Hidratantna svojstva: Kakao buter je izuzetno emolijentan i ima odlična hidratantna svojstva. Pomaže održavanju hidratacije kože formiranjem zaštitne barijere koja sprečava gubitak vlage. To ga čini posebno korisnim za suvu ili ispucalu kožu.

  • Bogat antioksidansima: Kakao buter sadrži antioksidanse, uključujući polifenole i vitamin E, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Slobodni radikali mogu doprineti prevremenom starenju i oštećenju kože. Antioksidansi u kakao buteru mogu neutralisati ove slobodne radikale, doprinoseći zdravlju i lepšem izgledu kože.

  • Lekovita svojstva za kožu: Prirodni spojevi u kakao buteru, poput stearinske, oleinske i palmitinske kiseline, doprinose njegovim lekovitim svojstvima. Često se koristi za smirivanje i lečenje stanja kože poput dermatitisa i ekcema.

  • Poboljšava elastičnost kože: Kakao buter može poboljšati elastičnost kože, što ga čini popularnim sastojkom u proizvodima namenjenim smanjenju pojave strija i ožiljaka. 

  • Antiinflamatorni efekti: Antiinflamatorna svojstva kakao butera mogu pomoći u smirivanju iritirane ili upaljene kože. Često se koristi za ublažavanje stanja poput osipa i ujeda insekata.

  • Prirodna aroma: Kakao buter ima prijatan, prirodan miris sličan čokoladi, što daje prijatan miris kozmetičkim proizvodima bez potrebe za veštačkim mirisima.

  • Nekomedogeni karakter: Kakao buter je generalno nekomedogen, što znači da verovatno neće začepiti pore. To ga čini pogodnim za različite tipove kože, uključujući onu sklonu aknama.

  • Laka apsorpcija: Kakao buter se lako upija u kožu, čineći kožu mekom i glatkom bez masnog ostatka. To ga čini popularnim izborom za losione, kreme i balzame.

  • Stabilnost: Ima dobru stabilnost, što znači da ima relativno dug rok trajanja bez potrebe za dodatnim konzervansima. To ga čini vrednim sastojkom u prirodnim i organskim proizvodima za negu kože.

  • Univerzalnost: Kakao buter je svestran sastojak koji se može koristiti u različitim kozmetičkim formulacijama, uključujući kreme, losione, balzame za usne, sapune i druge proizvode. 

  Način upotrebe: Zagrijte da se istopi pre upotrebe, dodajte u masnu fazu formulacije. Tipični nivo upotrebe: kreme 3-6%, balzami 6-60%. Samo za spoljnu upotrebu.

  Primena u kozmetičkim proizvodima: Visoko kvalitetan emolijens, kondicioner koji omekšava kožu. Koristi se kao filmogeno sredstvo, negelirajući ugušćivač i ovlaživač u različitim preparatima. Stabilizator je emulzija.  Njegova gustoća čini ga koemulgatorom ili modifikatorom konzistencije, pa se često koristi kao sastojak krema i mleka za telo. U nekim jednostavnijim formulacijama koristiti se za izradu pseudoemulzija tipa VU, premda nije pravi emulgator. Može se koristiti u širokoj paleti kozmetičkih proizvoda, uključujući proizvode za negu suve kože, ulja za kupanje, noćni kremovi. Koristi se u kremama i uljima za sunčanje ne samo zato što štiti od UV zraka, već i zbog svog filmogenog svojstva kojim sprečava isušivanje i ispiranje pigmenata. Prilično je vodootporan. Koristi se u trudnoći za prevenciju strija, Takođe se koristi i za izradu sapuna jer im daju čvrstoću. Koristi se u dekorativnoj kozmetici (ruževi za usne), za izradu balzama, supozitorija i vagitorija, i za izradu dječje kozmetike.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Zrna Kakao-a  

  Način dobijanja: Kakao buter se proizvodi PPP tehnologijom (Pure Prime Pressed)

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029