Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Clove Bud Essential Oil
Etarsko ulje karanfilića

Cena sa PDV-om:
180,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
clove-bud
icon-organic49
organic564
sustainably-sourced95
 • Clove Bud Essential Oil 

  Naziv sirovine: Etarsko ulje karanfilića

  Latinski naziv: Syzygium aromaticum

  Sinonimi: Syzyginium aromathicum (L) Merrill & Perry;  Caryophyllus aromaticus L.; Eugenia Caryophyllus Thunb

  Poreklo sirovine: Indonezija

  Opis:  Dobija se hidro-destilacijom vodenom parom iz svežih ili osušenih izdanaka karanfilića. Glavna komponenta ulja je eugenol (sadržaj eugenola je do 85%). To je fenolno jedinjenje koje dramatično doprinosi aromi ulja, terapeutskim svojstvima i merama predostrožnosti. Ulje sadrži niz drugih sastojaka: seskviterpen B-kariofilen, ester eugenil Acetat, a-Caryophyllene, Isoeugenol, methyleugenol

  INCI naziv: Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Oil

  CAS: 8000-34-8; 84961-50-2

  Upotreba: Koristi se u aromaterapiji, prirodnoj parfimeriji, kozmetici i formulacijama za ličnu negu u skladu sa IFRA  (International Fragrance Association) standardima. Poseduje jaku začinsku aromu koja se lepo meša sa drugim začinskim  esencijalnim uljima poput kore cimeta. Takođe se dobro meša sa esencijalnim uljima iz porodice citrusa. To je snažno ulje, pa kad ga prvi put mešate s drugim esencijalnim uljima, pokušajte da ga umereno koristite u mešavinama. Koristi se kao antiseptik, analgetik, antimikotik  i  repelent (odbija komarce, muve, žute mrave, bubašvabe itd). U aromateraoiji ublažava smetnje disajnog sistema (bronhitis), reumatizma, artritisa, probleme sa varenjem i nadimanjem, kao i upalne procese u usnoj šupljini.Tečnost za grgljanje s razređenim uljem karanfilića pomaže u ublažavanju bola u grlu. Ulje karanfilića je prirodni afrodizijak. Poseduje stimulišući učinak na psihu i uklanja mentalnu iscrpljenost i stres. Podstiče dubok i miran san. 

  Stabilnost i skladištenje: Čuvati u dobro zatvorenoj posudi na hladnom i suvom mestu, zaštićeno od sunčeve svetlosti. Ukoliko je skladištenje duže od 24 meseca, kvalitet treba proveriti pre upotrebe.

  Mere opreza: Pre prve upotrebe bilo kog etarskog ulja, potrebno je izvršiti test i proveriti da li postoji osetljivost na to etarsko ulje. Ova preventivna mera se preporučuje zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti. Preporuka je da se 1 do 2 kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (maslinovo ili bademovo ) i zatim se ta mešavina nanosi na unutrašnju stranu podlaktice.

  Dokumentacija: Bezbednosni list (BL)

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize, Deklaracija o alergenima, Index of IFRA Standards – 50th Amendment (2022)

  Dodatne informacije: Clove Bud Essential Oil 

  Ostala dokumentacija: Cosmetic Declaration, Animal Testing Declaration, Vegan Statement, TSE/BSE Statement, Non - GMO Statement, Gluten Free Statement, Melamine Free Statement, Nanomaterials Declaration, California Proposition 65 Declaration, REACH Conformance, Natural Criteria Statement, Residual Solvents, NON - Cities Declaration

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU