Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Citric Acid
Limunska kiselina /Antioksidans / Acidulant

Cena sa PDV-om:
100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Citric Acid 

  Naziv sirovine: Limunska kiselina

  Hemijska klasifikacija: Karboksilna kiselina/derivat

  Funkcionalna kategorija: Regulator pH/pufersko sredstvo; helatni agens/sekvestrant

  Lot broj: 1MT200989C4

  Datum proizvodnje: 09/2020

  Rok trajanja: 09/2023

  Opis: Trobazna organska kiselina, prisutna u mnogim vrstama voća (u limunovom soku 5–6%). Industrijski se dobija iz limuna (u južnoj Italiji i Kaliforniji) ili iz šećera fermentacijom pomoću plesni Aspergillus niger. Koristi se kao acidulant odnosno kao sredstvo za zakiseljavanje. Smanjuje pH finalnog proizvoda. Posjeduje helatni efekat (neutrališe minerale pojačavajući aktivnost antioksidansa i konzervansa). Ima izražen buffering efekat (pomaže u održavanju pH između 2,5 - 6,5). Stabilizuje aktivne sastojke. Beli fini prah, bez mirisa, lako rastvorljiv u vodi. pH vrednost 1.0% rastvor je 2,2. 

  INCI naziv:  Citric Acid

  CAS: 77-92-9

  Strukturna formula limunske kiseline: 2-Hydroxypropane-1,2,3-tricarboxylic acid

           Zitronensäure - Citric acid.svg

  Delovanje na kožu: U formulacijama za negu kože, limunska kiselina deluje kao antioksidans. Poseduje korektivne efekte protiv starenja kože koji pomažu da se ponište vidljivi znaci foto oštećenja. Limunska kiselina deluje eksfolijantno, uklanja gornji sloj mrtvih ćelija kože i pomaže u čišćenju pora.  Ujednačava tonus kože, omekšava i zaglađuje kožu. Pri visokoj koncentraciji pokazuje tipična AHA svojstva (hidratantno delovanje, piling, efekti protiv bora). Utvrđeno je da ubrzava produkciju kolagena. Generalno se smatra bezbednom za sve tipove kože, Mere opreza su potrebne samo kod osoba sa posebno osetljivom kožom odnosno onih koji su imali odranije reakcije preosetljivosti, odnosno  alergijske reakcije na limunsku kiselinu. Limunska liselina se pokazala vrlo korisnom kod osoba sa masnom kožom.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se za izradu krema, losiona, šampona, gelova za tuširanje. Ne treba je koristiti čistu i nerazređenu. Vodeni rastvor je visoko kiseo i može dovesti do iritacije kože i opekotina. Za bezbednu upotrebu ne bi trebalo da se koristiti u koncentracijama većim od 10%.  Limunska kiselina u prahu može iritirati kožu, izazivajući svrab kože, pa čak i manje opekotine. Ukoliko ldođe u kontakt sa golom kožom, ruke treba odmah oprati.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Zemlja porekla: Italija

  Carinski tarifni broj/HS Code: 29181400

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU