Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Chia Seed Oil
Prirodno biljno ulje/Emolijens

Cena sa PDV-om:
1150,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
Ulje43
icon-organic386
sustainably-sourced496
organic163
 • Chia Seed Oil

  Naziv sirovine: Chia ulje 

  Botanički naziv: Salvia hispanica

  Lot broj: 40732104

  Datum proizvodnje: 04/2021

  Rok trajanja: 03/2023

  Int. Shipping: HS Code 1515908002

  Botanički opis: Salvia hispanica, poznata kao chia, vrsta je cvetnice iz porodice nane, Lamiaceae, poreklom iz centralnog i južnog Meksika i Gvatemale. Smatra se pseudocerealom. Gaji se zbog jestivog, hidrofilnog semena chia i često koristi kao hrana u nekoliko zemalja zapadne Južne Amerike, zapadnog Meksika i jugozapada Sjedinjenih Država. Semenke chia su bogat izvor tiamina i niacina, a sadrže i izvesnu količinu riboflavina i folata. Od minerala u semenkama su prisutne visoke količine kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, mangana, fosfora i cinka . Chia semenke se mogu dodavati u drugu hranu kao preliv ili stavljati u smoothie, žitarice za doručak, energetske pločice, jogurt, tortilje i hleb. Evropska unija je 2009. odobrila semenke chia kao "novu hranu", omogućavajući da chia čini 5% ukupne materije proizvoda od hleba. Od njih se takođe može napraviti želatinasta supstanca, a gel iz mlevenih semenki može se koristiti za zamenu sadržaja jaja u kolačima, Uobičajena je zamena u veganskoj ishrani. 

  Metoda ekstrakcije: Ulje se dobiva metodom hladnog presovanja semenki Salvia hispanica

  Karakteristike ulja: Glavna karakteristika ulja Chia je prisustvo visokih koncentracija alfa-linoleinske kiseline (do 60%), pa se ulje chia svrstava u jedan od najbogatijih biljnih izvora omega-3 masnih kiselina. Pored visokog sadržaja omega-3 sadrži i omega-6 i omega-9 masne kiseline. Ulje sadrži  i oleinsku te palmitinsku i stearinsku kiselinu, praveći idealan odnos kiselina 3:1.  Ulje je rafinisano, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Ulje je pakovano u inertnoj atmosferi azota.   

  INCI naziv: Salvia Hispanica Seed Oil

  CAS: 93384-40-8

  Poreklo sirovine: Meksiko  

  Delovanje na kožu: Hladno presovano ulje chie prodire duboko u slojeve kože i povećava hidrataciju kože, pa se koristi u tretmanu suve kože i kose. Snažno antioksidativno dejstvo ulja štiti kožu i usporava znakove starenja 

  Testiranje na žvotinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla. 

  Dokumentacija: Bezbednosni list

  Dokumentacija: Tehnički podaci, Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize, Sertifikat analize (2)

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU