Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Cherry Fruit Extract

Cherry Fruit Extract
Vodeno glicerinski ekstrakt ploda višnje

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Cherry Fruit Extract

    Naziv sirovine: Vodeno glicerinski ekstrakt ploda višnje 

    INCI ime: Glycerin, Aqua, Prunus cerasus, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

    CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 89997-53-5, 7377-03-9, 26402-26-6

    Latinski naziv: Prunus cerasus

    Sinonimi: Cerasus vulgaris extract, bitter cherry extract, sour cherry extract, cherry tails extract

    Hemijska klasifikacija: Mikstura

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose, humektans, emolijens

    Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C.    

    Osobine: Ekstrakt je bistre svetlo crvenkaste boje, bez mirisa. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom. Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5.

    Fitohemikalije: Ekstrakt trešnje sadrži flavonoidnia jedinjenja koja su odgovorna za crvenu boju ploda trešanja. Cijanidin-3-glukozid i cijanidin-3-rutinozid su glavni antocijani u trešnjama. Antocijani imaju antioksidativna svojstva i doprinose protivupalnim efektima ekstrakta. Ekatrakt sadrži i flavonoid kvercetin koji ima antioksidativna i protivupalna svojstva. Katehini su još jedna vrsta flavonoida sa antioksidativnim svojstvima. Elagična kiselina je polifenol sa antioksidativnim delovanjem. Veruje se da ima potencijalne antikancerogene efekte i može pomoći u neutralisanju štetnih slobodnih radikala. Ekstrakt je bogat sa hidroksicinamatima i flavan-3-olima. Ekstrakt je dobar izvor vitamina C, antioksidanta koji podržava funkciju imunog sistema, proizvodnju kolagena i opšte zdravlje kože. Ekstrakt trešnje sadrži beta-karoten, prekurzor vitamina A. Perilil alkohol je prirodno jedinjenje koje je proučavano zbog potencijalnih antikancerogenih efekata. 

    Benefiti: 

    • Antioksidativna svojstva: Ekstrakt trešnje sadrži antioksidanse kao što su antocijani i vitamin C, koji pomažu u zaštiti kože od oksidativnog stresa izazvanog faktorima okoline poput zagađenja i UV zračenja. Antioksidansi mogu pomoći u prevenciji preranog starenja i očuvanju mladolikog izgleda kože.

    • Antiinflamatorni efekti: Fitohemijska jedinjenja u ekstraktu voća trešnje, poput kvercetina i elagične kiseline, imaju antiinflamatorna svojstva. koja mogu pomoći umirenju iritirane kože, smanjenju crvenila i ublažavanju stanja kao što su akne i rozacea.

    • Posvetljivanje tena i izjednačavanje boje kože: Prirodna jedinjenja u ekstraktu trešnje mogu doprineti svetlijoj koži tako što pomažu u smanjenju tamnih mrlja, hiperpigmentacija i neujednačenog tona kože.

    • Hidratacija: Ekstrakt trešnje sadrži prirodne šećere i humektante koji mogu pomoći zadržavanju vlage u koži. 

    • Proizvodnja kolagena: Neki sastojci ekstrakta trešnje, poput vitamina C, mogu uticati na proizvodnju kolagena, što je važno za održavanje elastičnosti kože i smanjenje pojave sitnih linija i bora.

    • Poboljšanje zaštitne barijere kože: Antioksidansi i masne kiseline prisutne u ekstraktu mogu ojačati prirodnu zaštitnu barijeru kože, pomažući u zaštiti od spoljnih agresora i održavanju opšteg zdravlja kože.

    • Blaga eksfolijacija: Ekstrakt trešnje sadrži prirodne voćne kiseline koje mogu obezbediti blagu eksfolijaciju, uklanjanje mrtvih ćelija kože i doprineti glatkoj teksturi kože.  

    • Anti-aging svojstva: Kombinacija antioksidanasa, antiinflamatornih jedinjenja i podrška kolagenu čini ekstrakt trešnje potencijalnim saveznikom u prevenciji i smanjenju znakova starenja.

    Način upotrebe:  Dodaje se vodenoj fazi formulacije u koncentracijama od 1% do 5%. Samo za spoljašnju upotrebu. 

    Primena: Koristi se u izradi anti-age krema i losiona,seruma, proizvoda za čišćenje, proizvoda za negu kose.  

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine 

    Dokumentacija : Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029