Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Chaparral Powder

Chaparral Powder
Koncentrovani prah čaparala 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Chaparral Powder 

    Naziv sirovine: Koncentrovani prah čaparala 10:1

    INCI ime: Larrea Divaricata Leaf Extract

    CAS: 91722-67-7

    Botanički naziv: Larrea Divaricata

    Sinonimi: Creosote Bush, Chaparral, Gobernadora, Hediondilla, Jarilla, Greasewood, Lignum aloes, Chaparro, Larrea tridentata, Tetraena divaricata 

    Kvalitet proizvoda: Proizvod je koncentrovan u odnosu 10:1, što znači da je količina biljnog materijala koji se koristi za dobijanje ekstrakta 10 puta veća od konačne količine ekstrakta. Ovaj odnos se koristi kako bi se naglasila jačina ekstrakta i njegova efikasnost. 

    Poreklo sirovine: Kina

    Opis: Larrea divaricata, poznata pod nazivom Chaparral, je mali zimzeleni grm iz porodice Zigophillaceae. Reč čaparal potiče iz španskog jezika, od reči "chaparro" koja označava "niske zimzelene hrastove". Raste u sušnim regionima Južne Amerike, gde je poznat kao Jarilla ili Jarillo. Grm naraste do maksimalne visine od 3 m. Cvet je žute boje sa pet latica i pojavljuje se u oktobru i novembru. Plodovi su suve kapsule obrasle sivim dlakama. Ekstrakt čaparala sadrži brojne fitohemikalije. Nordihidrogvajaretinska kiselina (NDGA) je snažan antioksidans koji pomaže u zaštiti kože od oksidativnog stresa uzrokovanog slobodnim radikalima. Može sprečiti prevremeno starenje, smanjiti pojavu finih linija i bora i poboljšati ukupno zdravlje kože. Flavonoidi, poput kvercetina i kempferola, pokazuju jaka antioksidativna i antiinflamatorna svojstva. Pomažu smirivanju iritirane kože, smanjenju crvenila i zaštiti kože od oštećenja iz okoline. Lignani imaju antioksidativna svojstva i mogu pomoći u održavanju elastičnosti i čvrstine kože. Takođe doprinose zaštiti od UV oštećenja. Fenolna jedinjenja, uključujući različite fenolne kiseline, doprinose antioksidativnim i antiinflamatornim aktivnostima ekstrakta. Pomažu u zaštiti kože od oksidativnih oštećenja i umiruju upale. Tanini poseduju adstringentna svojstva koja mogu pomoći u zatezanju kože. Takođe imaju antiinflamatorne efekte, koji mogu pomoći u umirivanju iritirane kože. Saponini imaju svojstva čišćenja i emulgovanja, što ih čini korisnim u kozmetičkim formulacijama zbog njihove sposobnosti da nežno čiste kožu i poboljšavaju teksturu kozmetičkih proizvoda. Terpenoidi doprinose antiinflamatornim i antimikrobnim svojstvima ekstrakta. Mogu pomoći u smanjenju upale kože i sprečavanju mikrobnih infekcija. Steroli mogu pomoći u održavanju funkcije barijere kože, obezbeđujući hidrataciju, poboljšavajući elastičnost kože.  Ekstrakt je rastvoriljiv u vodi i karakterističnog je mirisa.

    Benefiti: 

    • Antioksidativna zaštita: Antioksidansi prisutni u ekstraktu čaparala neutrališu slobodne radikale čime čuvaju zdravlje kože i doprinose njenom mladolikom izgledu. Antioksidansi ekstrakta čaparala mogu pomoći i u zaštiti kože od štetnih uticaja UV zračenja, očuvati njenu hidrataciju i podstaknuti regeneraciju ćelija.

    • Hidratacija i obnavljanje kože: Ekstrakt  čaparala sadrži hranjive sastojke koji mogu hidrirati kožu i pružiti joj potrebne vitamine i minerale. To može pomoći u obnavljanju suve i osetljive kože te joj pružiti mekoću i glatkoću.

    • Poboljšanje tena: Redovna upotreba ekstrakta može pomoći u poboljšanju tena kože, čineći je svetlijom, sjajnijom i ujednačenijom.

    • Smirivanje iritacija i crvenila: Ekstrakt ima protuupalna svojstva koja mogu pomoći u smirivanju iritirane ili upaljene kože te smanjiti crvenilo i nadražaj.

    • ·     Regeneracije kože: Aktivni sastojci u ekstraktu čaparala mogu potaknuti proces regeneracije kože, pomažući u obnovi oštećenih ćelija i tkiva, što može ubrzati zaceljivanje rana, ožiljaka ili drugih oštećenja na koži.

    Upotreba: Koristi za izradu vodeno-glicerinskih ekstrakata, glicerita, tinktura i drugih kozmetičkih poluproizvoda. Preporučene koncentracije se kreću od 1-10%.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Skladištenje i rok trajanja: Ekstrakt je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu,  zastićeno od svetlosti. Rok upotrebe 2 godine.

    Dokumentacija: Extraction Process Flow Chart, Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029