Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Chamomile Flower Powder

Chamomile Flower Powder
Koncentrovani prah cveta kamilice 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Chamomile Flower Powder

  Naziv sirovine: Koncentrovani prah cveta kamilice 10:1

  INCI ime: Chamomilla Recutita Flower Extract

  CAS:
  84082-60-0

  Sinonimi: Nemačka kamilica, Ramenak, titrica, prstenak, popadija, bolivač, milica-trava, milanka, gamilica, kamil-tej, kokošnjak, carev cvet, gorčak, sitna bela rada, Chamomilla recutita (L.) Rauschert, Matricaria recutita L., Matricaria suaveolens L.

  Kvalitet proizvoda: Proizvod je koncentrovan u odnosu 10:1, što znači da je količina biljnog materijala koji se koristi za dobijanje ekstrakta 10 puta veća od konačne količine ekstrakta. Ovaj odnos se koristi kako bi se naglasila jačina ekstrakta i njegova efikasnost. 

  Zemlja porekla: Kina

  Opis: Chamomilla Recutita (Matricaria chamomilla), poznata kao nemačka kamilica je mirisna, jednogodišnja biljka iz familije Asteraceae. Obično naraste 15-60 cm u visinu, sa bipinatnim ili tripinatnim listovima i karakterističnim cvetovima nalik na margarete koji imaju bele latice oko žutog centra. Poreklom je iz Evrope i Azije. U kozmetičkoj industriji, ekstrakti kamilice su cenjeni zbog svojih umirujućih svojstava i često se nalaze u proizvodima za negu kože i kose. Aktivni principi ekstrakta su: flavonoidi (heterozidi luteolina, apigenina i kvercetina), hamazulen, α-bisabolol, bisabolol oksid A i B, farnezol, biciklični spiroetri, seskviterpenski laktoni – proazuleni (matricin i matrikarin), antekotulid, kumarini, tanini, fenolne kiseline (hlorogenska), etarsko ulje 0,3 %- 1,5 %, Bisabolol je prirodni, monociklični, nezasićeni, seskviterpenski alkohol koji se pojavljuje u dve konfiguracije α i β. α bisobolol ima značajno umirujuće dejstvo, ublažava iritacije i crvenilo kože. Ekstrakt je žučkasto-smeđe boje, rastvorljiv je vodi i glicerinu. 

  Benefiti: 

  • Umirujuća i protivupalna svojstva: Chamomilla Recutita je poznata po svojim umirujućim i protivupalnim svojstvima. Umirujuća i protivupalna svojstva Chamomilla Recutita (nemačke kamilice) proizilaze iz njenih bioaktivnih sastojaka, kao što su bisabolol, matricin, flavonoidi i seskviterpeni. Bisabolol je poznat po svom umirujućem efektu na kožu.Smanjuje crvenilo i iritaciju kože tako što inhibira oslobađanje molekula koje izazivaju upalu, kao što su prostaglandini i leukotrieni.  Flavonoidi i seskviterpeni u Chamomilla Recutita takođe doprinose njenim protivupalnim svojstvima, smanjujući oksidativni stres i inhibirajući enzime kao što su ciklooksigenaza (COX) i lipooksigenaza (LOX), koji su ključni u procesu upale. Takođe pomažu u smanjenju produkcije upalnih citokina. 

  • Antioksidativna svojstva: Kamilica sadrži moćne antioksidante, uključujući flavonoide i terpenoide. Antioksidansi iz kamilice pomažu u zaštiti ćelija od oštećenja uzrokovanog slobodnim radikalima, čime doprinose zdravlju kože, smanjenju upalnih procesa i prevenciji znakova starenja. Ovo čini kamilicu dragocenim sastojkom u kozmetici, posebno u proizvodima namenjenim nezi kože lica, gde je cilj očuvanje mladalačkog izgleda i zdravlja kože.

  • Sposobnost isceljenja: Ekstrakt kamilice ubrzava proces regeneracije kože. Može se koristiti u proizvodima namenjenim tretmanu manjih posekotina, modrica i opekotina od sunca, pomažući koži da se brže oporavi.

  • Antimikrobno delovanje: Chamomilla Recutita ima antimikrobna svojstva. Može pomoći u eliminaciji bakterija i dubinskom čišćenju pora bez uklanjanja prirodnih ulja kože.

  • Poboljšava ten: Redovna upotreba proizvoda koji sadrže kamilicu može poboljšati ten. Ima blagi efekat izbeljivanja koji može prirodno posvetliti kožu.

  Upotreba: Koristi za izradu vodeno-glicerinskih ekstrakata, glicerita, tinktura i drugih kozmetičkih poluproizvoda. Preporučene koncentracije se kreću od 1-10%.

  Skladištenje/rok trajanja: Stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog poreklo

  Dokumentacija:  Extraction Process Flow Chart, Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP)Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029