Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Carrot Root Powder

Carrot Root Powder
Koncentrovani prah korena šargarepe 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Carrot Root Powder

  Naziv sirovine: Koncentrovani prah korena šargarepe 10:1 

  INCI Naziv: Daucus Carota Sativa Root Extract

  CAS: 84929-61-3

  Botanički naziv: Daucus Carota Sativa

  Sinonimi: Mrkva, Karota, Wild carrot, Queen Anne's lace Carota, Garden carrot, Cultivated carrot, Bird's nest, Bishop's lace, Bee's nest plant

  Kvalitet proizvoda: Proizvod je koncentrovan u odnosu 10:1, što znači da je količina biljnog materijala koji se koristi za dobijanje ekstrakta 10 puta veća od konačne količine ekstrakta. Ovaj odnos se koristi kako bi se naglasila jačina ekstrakta i njegova efikasnost. 

  Poreklo sirovine: Kina

  Opis: Daucus carota subsp. sativus je podvrsta biljke Daucus carota, koja je poznata kao divlja šargarepa. Pripada porodici Apiaceae. Karakteristična je po dugom, konusnom korenu koji može biti narandžaste, ljubičaste, žute ili bele boje, zavisno od sorte. Listovi su joj perasto urezani i nalaze se na stabljici koja može narasti do visine od oko 1 metar. Cvetovi su joj beli ili svetlo ružičasti i formiraju štitaste cvatove na vrhu stabljike. Plodovi su sitne semenke smeštene u suvim, dlakavim plodovima koji podsjećaju na perje. Ova podvrsta je bogata beta-karotenom i drugim hranljivim tvarima te se često koristi u kulinarstvu. Šargarepa osim beta-karotena sadrži i druge karotenoide: alfa-karoten, lutein i zeaksantin. Beta-karoten je posebno važan jer se u telu pretvara u vitamin A. Flavonoidi, koji uključuju flavonole, flavanole i antocijanine imaju antioksidativna svojstva. Šargarepa sadrži različite polifenole, uključujući kumarine i fenolne kiseline, koji također imaju antioksidativna svojstva i doprinose zaštiti kože od oksidativnog stresa. Fitoestrogeni imaju sličnu strukturu kao estrogeni i mogu ispoljavati blage estrogenomimetičke efekte.  Šargarepa sadrži i fitosterole, jedinjenja sa različitim biološkim aktivnostima.

  Benefiti: 

  • Antioksidativna zaštita: Slobodni radikali su molekuli koji mogu oštetiti ćelije kože, što može dovesti do prevremenog starenja, pojave bora i drugih problema sa kožom. Antioksidanti prisutni u ekstraktu šargarepe, poput beta-karotena, neutrališu ove slobodne radikale, čime čuvaju zdravlje kože i doprinose njenom mladolikom izgledu. Takođe, ovi antioksidansi mogu pomoći i u zaštiti kože od štetnih uticaja UV zračenja, očuvati njenu hidrataciju i podstaknuti regeneraciju ćelija.

  • Hidratacija i obnavljanje kože: Koren šargarepe sadrži hranjive sastojke koji mogu hidrirati kožu i pružiti joj potrebne vitamine i minerale. To može pomoći u obnavljanju suve i osetljive kože te joj pružiti mekoću i glatkoću.

  • Poboljšanje tena: Redovna upotreba ekstrakta korena šargarepe može pomoći u poboljšanju tena kože, čineći je svetlijom, sjajnijom i ujednačenijom.

  • Smirivanje iritacija i crvenila: Ekstrakt korena šargarepe ima protuupalna svojstva koja mogu pomoći u smirivanju iritirane ili upaljene kože te smanjiti crvenilo i nadražaj.

  • Regeneracije kože: Aktivni sastojci u ekstraktu korena šargarepe mogu potaknuti proces regeneracije kože, pomažući u obnovi oštećenih ćelija i tkiva te podstičući zdraviji izgled kože.

  Upotreba: Koristi za izradu vodeno-glicerinskih ekstrakata, glicerita, tinktura i drugih kozmetickih poluproizvoda. Preporučne koncentracije se kreću od 1-10%. 

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla 

  Skladištenje i rok trajanja: Ekstrakt je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu,  zastićeno od svetlosti. Rok upotrebe 2 godine.

  Dokumentacija: Extraction Process Flow Chart, Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029