Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Carrot Oil & Beta-Carotene

Carrot Oil & Beta-Carotene
Sinonimi: Carrot Oil CLR - CLR Chemisches Laboratorium Dr. Kurt Richter GmbH; Carrot Oil - Provital

Cena sa PDV-om:
800,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Carrot Oil & Beta-Carotene

    Naziv sirovine: Ulje šargarepe sa beta karotenom 

    INCI ime: Sunflower Oil , Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Beta-Carotene, Tocopherol

    CAS: 8001-21-6,84929-61-3,7235-40-7, 1406-18-4

    Hemijska klasifikacija: Mikstura 

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože

    Opis: Infuziono ulje šargarepe obogaćeno beta karotenom i vitaminom E predstavlja moćnu mešavinu sastojaka koja ne samo da pruža višestruku zaštitu od slobodnih radikala i UV zračenja, već i intenzivno hidrira kožu, poboljšava njenu elastičnost i pomaže u ujednačavanju tena. Vitamin E pomaže u regeneraciji oksidiranog beta karotena, čime se obnavlja njegova antioksidativna sposobnost. Kombinacija ovih sastojaka pruža duže i jače antioksidativno delovanje nego što bi to bilo kada bi se koristili odvojeno. Tokoferol,  pored svoje koristi kondicioniranja kože, pomaže i u očuvanju same formulacije sprečavanjem oksidacije. Mikstura je tamno smeđe boje, specifičnog mirisa, nije rastvorljiva u vodi. Refraktivni index 1.473–1.477, gustoća pri 20°C je 0.918 – 0.922 g/ml, Kiselinska vrednost < 5, a sadržaj ß-Carotena je između 0.18 – 0.21%

    Benefiti:

    • Suncokretovo ulje: Dobija se iz semena suncokreta (Helianthus annuus) i bogato je linolnom kiselinom (omega-6 masna kiselina) i vitaminom E. Poznato je po svojim omekšavajućim svojstvima i izglađivanju kože. Deluje kao nekomedogeno bazno ulje ("carrier oil"), što znači da može pomoći u prenosu drugih sastojaka u dublje slojeve kože bez začepljenja pora.

    • Ekstrakt korena šargarepe (Daucus Carota Sativa): Ekstrakt se dobija iz korena šargarepe. Bogat je antioksidansima, uključujući beta-karoten, vitaminima C i E, kao i drugim korisnim jedinjenjima. Poznat je po svojim svojstvima kondicioniranja kože. Pomaže u negovanju i podmlađivanju kože. Takođe može pomoći u zaštiti kože od oksidativnog stresa i spoljnih agresora.

    • Beta-Karoten: Beta-karoten se u kozmetici često koristi zbog svojih antioksidativnih svojstava, sposobnosti da štiti kožu od štetnog uticaja UV zračenja. Kao prekursor vitamina A, beta-karoten pomaže u obnovi i rastu ćelija kože, što može doprineti smanjenju vidljivosti bora i poboljšanju opšteg izgleda kože. Takođe se koristi za postizanje prirodne boje kože. Može pomoći u zaštiti kože od oštećenja izazvanih sunčevim zracima. 

    • Tokoferol: Ovo je oblik vitamina E, moćan antioksidans, rastvorljiv u mastima koji pomaže u zaštiti kože od oksidativnog oštećenja uzrokovanog slobodnim radikalima. Tokoferol jača funkciju barijere kože, poboljšava vlažnost kože i ima protivupalna svojstva. Često se dodaje u proizvode za negu kože kako bi se produžio njihov rok trajanja sprečavanjem oksidacije ulja u proizvodu.

    Način upotrebe: Dodati u uljanu fazu emulzija. Tipičan nivo upotrebe 0,5 - 5%. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Specifičan sastav ovog ulja, obezbedio mu je primenu u skoro svim kozmetičkim proizvodima za negu kože i kose, kao što su kreme za lice, mleka za telo, preparati za skidanje šminke, balzami i serumi za negu kose, proizvodi za negu usana. Koristi se  u različitim proizvodima za sunčanje, kao i u proizvodima za samopotamnjivanje. 

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029