Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Carrot root extract & Hyaluronate Gel
Hijaluronski gel sa ekstraktom šargarepe / Humektans

Cena sa PDV-om:
730,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

 • Carrot root extract & Hyaluronate Gel

  Naziv sirovine: Hijaluronski gel sa ekstraktom šargarepe 

  Proizvođač: Avena Lab

  Broj serije: 03-668

  Datum proizvodnje: 02/2018

  Rok trajanja: 02/2020

  Opis: Hijaluronski gel sa ekstraktom šargarepe predstavlja kombinaciju 2% hijaluronskog gela sa vodeno-glicerinskim Carrot root ekstraktom. Ova dvokomponentna kombinacija je 100% prirodni proizvod i ima konzistenciju gela. Gel je konzervisan prirodnim konzervansom benzil alkoholom (aromaticni alkohol) (87%) i dihidroksisircetnom kiselinom (8%), Oba prezervativa su eko-sertifikovani odnosno klasifikovani kao ekoloski prihvatljivi materijali prema regulativi EU, a prihvaćeni su i od strane Whole Foods. Gel je rastvorljiv u vodi. 

  CAS:  7732-18-5,56-81-5, 9067-32-7,84929-61-3, 520-45-6, 100-51-6

  INCI naziv: Aqua, Glycerin, Daucus Carota Sativa Root Extract, Sodium Hyaluronate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid 

  Delovanje na kožu: Hijaluronska kiselina (natrij hijaluronat) je prirodni polisaharid. Biotehnološki se proizvodi iz glukoze, sojinog peptona i ekstrakta kvasca (ne sadrži sastojke životinjskog porekla). Stimuliše prirodne zaštitne mehanizme i u dubljim slojevima kože se vezuje za kolagen i elastin. Vezuje veliku količinu vode, pa koža postaje zategnutija, navlažena, izgleda mlađe, lepše i gipkije. Ekstrakt korena šargarepe je bogat beta karotenom, vitaminima E i A. Šargarepa omekšava kožu, usporava njeno starenje, daje koži bakarnu boju i pigmentaciju. Vraća minerale, hidrira, hrani i štiti kožu od štetnih sunčevih zraka, čime usporava njeno starenje i održava je mekom i nežnom. Zahvaljujući ovim sastojcima pozitivna dejstva koja se vide na koži su: emolijentno, vazoprotektivno (poboljšava cirkulaciju, smanjuje crvenilo), antiedematozno, antiiritantno, antioksidativno, utiče na metabolizam kolagena u koži i pospešuje obnavljanje kože, ubrzavanjem procesa granulacije i epitelizacije.

  Osobine: Veoma moćni hidratant i humektans, obezbeđuje glatkost i mekoću kože. Zahvaljujući odabiru supstanca, dvokomponenta sirovina nalazi široku primenu u izradi kozmetičkih proizvoda tipa seruma, krema i losiona, sredstva za čišćenje kože, proizvoda za negu pre i posle sunčanja, maske. 

  Upotreba: Dodaje se u vodenu fazu formulacije. Uobičajene koncentracije se kreću između 5% i 20%. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list, Sertifikat analize

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU