Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Caprylyl Glycol
Caprylyl Glycol

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
20209141175544495
  • Caprylyl Glycol

    Naziv sirovine: Kaprilil glikol

    Sinonimi: 1,2-Octanediol, Octane-1,2-diol; 1,2-dihydroxyoctane, 1,2-octylene glycol, Lexgard® SC-10, PrzvFree® CLG, Purolan® OD-C, Cosphaderm® Octiol

    Hemijska klasifikacija: Alkohol

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože ~ emolijens, sredstvo za negu kose; konzervans

    Lot broj: 20220325

    Datum proizvodnje: 03/2022

    Rok trajanja: 03/2024

    Opis: Caprylyl glycol je alkohol dobijen iz kaprilne kiseline, koja se prirodno nalazi u palminom i kokosovom ulju. Blag je humektans i emolijens. Nakon nanošenja na kožu izaziva prijatan osećaj. Obezbeđuje i deodorantnu efikasnost. Deluje antimikrobno. Pojačava efikasnost tradicionalnih kozmetičkih konzervansa, parabena i fenoksietanola. Obično se koristi u koncentraciji 0,5 - 1% zajedno sa mešavinom fenoksietanola za efikasno očuvanje mikrobiološkog profila kozmetičkog proizvoda. Može se koristiti i samostalno (bez drugih konzervansa) u koncentraciji od 1%. Koristi se u poslednjoj fazi procesa formulacije. Nalazi se na listi Whole Foods. Rastvorljiv  je u glikolima i alkoholima. Pri sobnoj temperaturi polučvrsta bela pasta, pri višim temperaturama  (30-40°C)  bistra bezbojna tečnost, neutralnog mirisa.

    Strukturna formula: 1,2-Octanediol

            1,2-octanediol.svg

    INCI ime: Caprylyl glycol

    CAS:  1117-86-8

    Benefiti:    •  Emolijens koji nakon nanošenja na kožu izaziva prijatan osećaj

                        •  Ovlažuje kožu (humektans)

                        •  ima antimikrobno delovanje 

                        •  pojačava delovanje klasičnih konzervansa

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Kaprilil glikol je amfifilna supstanca. U osnovi to znači da ima hidrofilna (voda) i lipofilna (mast) svojstva. Ima neutralan miris i boju, tako da neće nepoželjno uticati na miris i izgled finalnog proizvoda. Preporuka proizvođača je da se dodaje u proizvod nakon završenog procesa emulzifikacije. U tom trenutku, emulzija je već formirana i svaki neželjeni uticaj na emulgator sistem će biti mali i bez značaja. Preporučene koncentracije se kreću između 0,5 do 2,0%, odnosno 0,5% u deodoransima. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Sve vrste proizvoda za ličnu negu i kozmetičkih proizvoda koji ostaju duže na koži ili se nakon kraćeg vremena uklanjaju/ spiraju.

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Alkilen oksid i glicerin

    Način dobijanja: Kaprilil glikol se sintetiše katalitičkom oksidacijom odgovarajućeg alkilen oksida.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla.

    Sigurnost primene: Prema preporukama eksperata Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel, smatra se bezbednom kozmetičkom supstancom. Vrlo retko može dovesti do blagih iritacija kod osoba sa osetljivom kožom

    Oznaka opasnosti: Upozorenje. Status H319. U kontaktu sa očima može izazvati ozbiljnu iritaciju oka.

    Poreklo sirovine: USA

    Carinski tarifni broj/HS code: 290539900

    Dokumentacija (srp): Bezbednosni list (BL), Tehnički podaci (TP)

    Dokumentacija (eng): Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize (COA)

    Stručna literatura: Safety Assessment of 1,2-Glycols as Used in Cosmetics

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU