Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Calendula Hydrosol

Calendula Hydrosol
Hidrolat nevena

Cena sa PDV-om:
150,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Calendula Hydrosol

  Naziv sirovine: Hidrolat nevena

  INCI naziv:  Calendula Officinalis Distillate Water

  CAS: 84776-23-8

  Botaničko ime: Calendula Officinalis 

  Lot broj: CH238891

  Datum proizvodnje: 12/2023
   
  Rok trajanja: 05/2025

  Opis: Hidrolat nevena se dobija postupkom hidrodestilacije svežeg biljnog materijala. Sadrži sve hidrosolubilne isparljive komponente cveta nevena, kao i ćelijsku vodu koja daje hidrolatu aromatska i terapeutska svojstva. Ovaj izvrsni hidrolat ima drugačiji sastav od esencijalnog ulja. Sadrži vrlo male količine hidrofilnih i aromatičnih estera i alkohola prisutnih u etarskom ulju (oko 0,05 do 0,2 grama na litru). Hidrolat je bezbedan za primenu kod dece i starijih osoba. Nije potrebno da se dalje razblažuje, osim kada se koristi kod vrlo malih beba. To je bistra, blago žučkasta tečnost prijatnog mirisa. Mirisna nota: osvežavajuća, blaga, slatka mirisna biljna aroma  

  Upotreba: Koristi se kao prirodni tonik za lice. Može se koristiti za ispiranje usta nerazblažen ili razblažen sa destilovanom vodom u razmeri 1:1. Za pranje i ispiranje intimne regije hidrolat se kombinuje sa destilovanom vodom i koristi dva puta na dan. Zbog svojih antibakterijskih svojstava koristan je kod mnogih kožnih problema (ujedi insekata, ekcem, opekotine od sunca, psorijaza, seboreja),. Takođe deluje blagotvorno u slučajevima pojave  akni i bubuljica. Pospešuje obnavljanje kože, ubrzavanjem procesa granulacije i epitelizacije. Pozitivna dejstva koja se vide na koži:  vazoprotektivno (poboljšava cirkulaciju, smanjuje crvenilo), antiedematozno, antiiritantno, antiseptičko, antibakterijsko, antioksidativno, Može se dodati emulzionom sistemu umesto vode.

  Benefiti: 

  • Umirujući Efekat: Hidrolat nevena je poznat po svojim umirujućim svojstvima. Može pomoći u ublažavanju iritacija kože, crvenila i upalnih procesa. 

  • Hidratacija: Kao i drugi hidrolati, hidrolat nevena je baziran na vodi i pruža potpunu hidrataciju koži. Može pomoći u održavanju ravnoteže vlažnosti kože, što je korisno za sve tipove kože, uključujući i suvu kožu.

  • Toniranje Kože: Hidrolat se može koristiti kao prirodni tonik kako bi se uravnotežili nivoi pH kože i suzila vidljivost pora. 

  • Zaceljivanje Rana: Neven je poznat po svojim svojstvima zaceljivanja rana. Podstiće zaceljivanje manjih posekotina, ogrebotina i površinskih povreda kože.

  • Zaštita funkcija: Neven sadrži antioksidante koji pomažu u zaštiti kože od spoljnih faktora stresa i slobodnih radikala, što doprinosi zdravijem i mlađem izgledu kože.

  • Antiinflamatorno dejstvo: Zbog svojih antiinflamatornih svojstava, hidrolat nevena može pomoći u smanjenju crvenila i otoka. 

  • Anti-Akne efekt: Blaga priroda hidrolata nevena i antibakterijska svojstva čine ga korisnim kod osoba sa kožom sklonom aknama. Može pomoći u čišćenju kože, smanjenju bakterija i umirivanju upaljenih bubuljica.

  • Nega posle sunčanja: Hidrolat može pružiti olakšanje koži koja je bila izložena suncu. Njegova umirujuća i hidratantna svojstva pomažu kod opekotina da se koža ohladi i umire iritirane površine.

  • Nega kose: Hidrolat nevena može se koristiti u proizvodima za negu kose. Može pomoći u umirivanju iritacija vlasišta i peruti. 

  • Aromaterapijske prednosti: Blag i prijatan miris hidrolata nevena može imati aromaterapijske efekte. Udisanje mirisa može doprineti opuštanju i osećaju blagostanja.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029