Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Butylene Glycol

Butylene Glycol
Butilen glikol

Cena sa PDV-om:
450,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Butylene Glycol

    Naziv proizvoda: Butilen glikol

    INCI naziv: 1,3 butylene glycol

    CAS: 107-88-0

    Sinonimi: 1,3-Butanediol, 1,3-Butylene glycol, 1,3-Dihydroxybutane, Butane-1,3-Diol, 1,3-dihydroxybutane

    Hemijska klasa: Alkohol

    IUPAC naziv: Butane-1,3-diol

                 Skeletal formula of 1,3-butanediol

    Funkcionalna kategorija: Solvens, modifikator viskoznosti, stabilizator, kondicioner - sredstvo za zaštitu kože i kose 

    Lot broj: HW250723-7

    Datum proizvodnje: 07/2023  

    Rok trajanja: 07/2025

    Zemlja porekla: Nemačka

    Opis: Butilen glikol je poznat i kao 1,3-butilen glikol, Pripada klasi glikola. Bezbojna tečnost bez mirisa. Molekulska masa: 90.12 g/mol. Tačka topljenja: -75 °C. Tačka ključanja: 191 °C. Gustina: 0.889 g/cm³. Rastvorljiv je u vodi i većini organskih rastvarača poput etanola, acetonitrila i etera. Ima relativno nisku viskoznost. Higroskopan je, što znači da ima sposobnost da apsorbuje vlagu iz okoline. Butilen glikol je blago alkalna supstanca sa pH vrednošću oko 8. Stabilan je pod normalnim uslovima, ne reaguje sa vazduhom ili vodom. Može reagovati sa jakim oksidacionim agensima. Sličan je propilen glikolu, ali ima lakšu teksturu.

     Benefiti: 

    • Hidratacija: Butilen glikol je humektans, pomaže u privlačenju i zadržavanju vlage u koži. Može pomoći hidrataciji i omekšavanju kože. 

    • Penetracija: Butilen glikol ima malu molekulsku masu, što mu omogućava lako prodiranje u dublje slojeve kože. Pomaže apsorpciju drugih aktivnih sastojaka čime povećava njihovu sveukupnu efikasnost.

    • Rastvarač: Služi kao rastvarač u kozmetičkim formulacijama. Pomaže u rastvaranju i stabilizaciji različitih komponenti, osiguravajući da proizvod ostane dobro izmešan i konzistentan.

    • Kontrola teksture i viskoznosti: Koristi se kao regulator viskoznosti. Pomaže u podešavanju gustine i teksture kozmetičkih proizvoda. Olakšava nanošenje krema i losiona i čini da koža bude glatka na dodir.

    • Stabilnost: Deluje kao stabilizator. Pomaže u sprečavanju degradacije i propadanja drugih sastojaka u kozmetičkim formulacijama. Može poboljšati rok trajanja proizvoda održavajući njihovu celovitost i sprečavajući kvarenje. Povećava efikasnost konzervansa u formulacijama, a u koncentracijama od 8-10% ima antimikrobno delovanje.

    • Ne iritirajući agens : Smatra se blagim i neiritirajućim sastojkom, što ga čini pogodnim za upotrebu u različitim proizvodima za negu kože i izradu kozmetičkih proizvoda namenjenih osetljivoj koži.

    Delovanje na kožu: Koristiti se kao ovlaživač i emolijens. Pomaže u povećanju sadržaja vode u koži i time doprinosi smanjenju hrapavosti kože. Odličan je za većinu tipova kože. Na komedogenoj skali ocenjen je sa „1“, što ukazuje da je malo verovatno da će začepiti pore, što ga čini odličnim sastojkom za masnu kožu. Ne deluje aktivno protiv akni, međutim njegova antimikrobna i hidratantna svojstva mogu pomoći u uklanjanju povezanih simptoma kod osoba sa aknama. 

    Način upotrebe:  Dodaje se vodenoj fazi formulacija. Tipične koncentracije su 1-10%. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Serumi, kreme i losioni, proizvodi za negu kose, kozmetika za bojenje.

    Izvorne sirovine iz koje se dobija: Kukuruz ili šećerna trska

    Način dobijanja: Dobija se procesom destilacije iz kukuruza ili šećerne trske ili katalitičkim hidrogeniranjem aldola u prisustvu vodonika i katalizatora hidrogenacije.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

    GMO: Nije GMO

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS), Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)  

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029