Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Buriti (Aguaje) Oil

Cena sa PDV-om:
Pakovanje
Sirovina se uvozi na zahtev kupca.
Rok isporuke: 15 - 30 dana!
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.
Prosečne cene dostave kurirskih službi:

masa (kg)cena RSD + PDV
0.35 - 0.5 kg290,00
0.5 - 1 kg350,00
1 - 2 kg410,00
2 - 5 kg530,00
5 - 10 kg700,00
10 - 15 kg890,00
15 - 20 kg990,00
20 - 30 kg1.170,00
30 - 50 kg1.570,00

Svaki naredni kg preko 50kg je 20 dinara sa PDV

buriti-fruits
  • Buriti (Aguaje) Oil

    Naziv sirovine: Buriti ulje

    Sinonimi: Moriche Palm, Ite Palm, Muriti, Canangucho, Aguaje

    Poreklo sirovine: (1) Jedwards Internacional Inc. SAD;  (2) Nature in Bottle, SAD

    Lot broj: 

    Datum proizvodnje:

    Rok trajanja:

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: Hladno presovano ulje

    Obrada: Ulje je rafinisano. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne, uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja, dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja.   

    Botanički opis: Buriti palma (Mauritia flekuosa) poznata je još i po nazivima: palma moriche, ite palma, ita, muriti, miriti, kanangučo (Kolumbija) ili aguaje (Peru). Raste u močvarama i u blizini močvara, ali i u drugim vlažnim područjima u tropskoj Južnoj Americi. Raste na prostorima Trinidada, Kolumbije, Venecuele, Gvajane, Surinama, Francuske Gvajane, Brazila, Ekvadora, Perua i Bolivije. Drvo može dostići visinu i do 35 m. Veliki listovi čine zaobljenu krunu. Cvetovi su žućkasti i pojavljuju se od decembra do aprila. Plod koji raste od decembra do juna, boje je kestena i prekriven je sjajnim ljuskama. Žuto meso ploda pokriva tvrdu, ovalnu maticu. Seme pluta na površini vode odnosno mora i to je način kojim se palma širi. Ulje se dobija iz plodova, Sadrži veliku količinu karotenoida, čak 5 puta više od šargarepe, ali manje od pulpe pasjeg trna. Kao i sva ulja sa karotenoidima koja regenerišu kožu, izvor su prirodnog oblika vitamina A. Buriti se koristi za negu zrele kože, izradu anti-age poizvoda, ali pre svega u preparatima za sunčanje. Karotenoidi sprečavaju oštećenja kože izazvanog UV zračenjem odnosno sunčanjem i “kvarcovanjem”. Buriti ulje nije bogato masnim kiselinama. Od tokoferola,  α-tokoferola ima 0,329 – 1,343 g/kg, a β-tokoferola 0,213 – 0,918 g/kg. Ulje je crveno-narančaste boje, te ga je potrebno mešati s drugim biljnim uljima kako ne bi obojilo kožu ili odeću. Uobičajno se meša sa uljem badema, lešnika, kukuija ili makadamije. Ova ulja ubrzavaju njegovu apsorpciju kroz kožu. Kremama daje zanimljivu narančasto-roze boju.

    INCI ime: Mauritia flexuosa

    CAS: 394239-67-9

    Delovanje na kožu:  Prirodno ulje. Nanošenjem na kožu otavlja ne-masni osećaj. Odličan emolijens, čini kožu mekom i glatkom. Ima dobar hranljivi i revitalizirajući efekat (penetrira dobro kroz kožu), dobar je ovlaživač, idealan za iritiranu i ispucalu kožu. Ulje apsorbuje dobar deo UV spektra, pa se prvenstveno koristi za zaštitu od sunca, ali i za saniranje posledica štetnog delovanja UV zraka. Pomaže kod crvenila i kože izgorele sunčanjem. Ulje smanjuje štetno delovanje slobodnih radikala koji uzrokuju oštećenja i starenje kože. Povećava elastičnost kože i deluje protiv bora.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Može se dodati raznim kozmetičkim formulacijama kao deo masne faze. Koristi se u koncentracijama od 1-100%. Može se koristiti i u čistom obliku, npr. kao ulje za masažu. Koristi se u kremama za zaštitu kože, losionima, uljima za kupanje, u proizvodima za zaštitu od sunca i kozmetičkim proizvodima za bebe i decu. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

     

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU