Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Black Pepper Essential Oil
Etarsko ulje crnog bibera

Cena sa PDV-om:
420,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
black-pepper
icon-organic94
organic86
sustainably-sourced729
 • Black Pepper Essential Oil 

  Naziv sirovine: Etarsko ulje crnog bibera   

  Latinski naziv:  Piper nigrum  (Black Pepper) 

  Sinonimi: Black Peppercorn, Kaali Mirch

  Opis biljke: Višegodišnja biljka iz porodice Piperaceae. Poreklom je iz tropskih delova Indije i jugoistočne Azije, a danas se komercijalno uzgaja u mnogim tropskim oblastima. Plodovi crnog bibera predstavljaju jednu od najvažnijih začinskih biljaka sa širokom primenom u kulinarstvu. Sveža i zrela bobica ima prečnik od oko 5 mm, tamnocrvene je boje i sadrži jedno seme. U gastronomiji, crni biber se dobija od kuvanih i osušenih zelenih plodova, zeleni od osušenih nezrelih plodova, a beli nastaje sušenjem potpuno zrelih plodova sa kojih je prethodno uklonjena semenjača. Najveći svetski proizvođač ove začinske biljke je Vijetnam (podaci za 2013) sa udelom od 34 % u ukupnoj svetskoj proizvodnji.  Osušeni mleveni crni biber koristi se još od antičkih vremena, kako u kulinarstvu, tako i u tradicionalnoj medicini. Miris i ukus dobija od jedinjenja piperina koji se nalazi u plodovima.  Naučno ime celog roda bibera (Piper) ima koren u tamilskoj reči pippali kojom se označava vrsta Piper longum. Ta reč je iz tamilskog prenesena u grčki kao πέπερι, a odatle u latinski kao piper. Ime biber u srpski jezik dolazi u početku preko grčkog, i to u formi papar i peper, dok je sadašnji naziv „biber” turcizam (tur. karabiber). 

  Metoda ekstrakcije: Destilacija vodenom parom 

  Poreklo sirovine: Indija

  FEMA broj: 2845

  EINECS broj: 284-524-7

  Product Code:  PEO1020

  Mirisna klasifikacija (nota): Middle to Top Note

  Opis: 100% čisto i prirodno ulje. Dobija se destilacijom vodenom parom iz suvih plodova crnog bibera. Od aktivnih principa ulje sadrži: Limonene, Pinene, Myrcene, Phellandrene, Beta-caryophyllene, B-bisabolene, Sabinene, Linalol, Pinocarveol, a-Terpineol, Camphene, a-Terpenene. Aktivni sastojci deluju protivupalno, analgetski, pospešuju cirkulaciju i ublažavaju bol na mestu primene. Ulje je namenjeno za lokalnu upotrebu kod: lumbaga, išijasa, reumatizma zglobova i ostalih neuritisa. Smanjuje bol u mišićima i koštano–zglobnom sistemu. Koristi se kod sportskih povreda.

  INCI naziv: Piper Nigrum (Black Pepper) Seed Oil

  CAS broj: 8006-82-4 ; 84929-41-9

  Stabilnost i skladištenje: Čuvati u dobro zatvorenoj posudi na hladnom i suvom mestu, zaštićeno od sunčeve svetlosti. Ukoliko je skladištenje duže od 24 meseca, kvalitet treba proveriti pre upotrebe.

  Mere opreza: Pre prve upotrebe bilo kog etarskog ulja, potrebno je izvršiti test i proveriti da li postoji osetljivost na to etarsko ulje. Ova preventivna mera se preporučuje zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti. Preporuka je da se 1 do 2 kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (maslinovo ili bademovo ) i zatim se ta mešavina nanosi na unutrašnju stranu podlaktice.

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize, Deklaracija o alergenima, Index of IFRA Standards – 50th Amendment (2022)

  Dodatne informacije: Black Pepper Essential Oil

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU