Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Black Currant Extract

Black Currant Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt crne ribizle

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Black Currant Extract 

    Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt crne ribizle 

    INCI ime: Glycerin, Aqua, Ribes nigrum, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

    CAS: 56-81-5, 7732-18-5,68606-81-5, 7377-03-9, 26402-26-6

    Latinski naziv: Ribes nigrum

    Hemijska klasifikacija: Mikstura

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose, humektans, emolijens 

    Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C.

    Opis ekstrakta: Tamne je boje, bez mirisa, Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom. 

    Poreklo ekstrakta: Kina

    Fitohemikalije: Ekstrakt crne ribizle dobija se iz plodova crne ribizle (Ribes nigrum). Ekstrakt je bogat raznim fitohemijskim jedinjenjima ili bioaktivnim supstancama. Ekstrakt je posebno bogat antocijanima, grupom flavonoida koji daju tamnu boju plodovima. Antocijani imaju snažna antioksidativna svojstva i mogu pomoći u neutralizaciji slobodnih radikala. Pored antocijana, crna ribizla sadrži i druge flavonoide kao što su kvercetin, rutin i kempferol. Flavonoidi su snažni antioksidansi i pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala, koji nastaju usled uticaja okoline, kao što su UV zračenje, zagađenje, i pušenje. Smanjuju upale na koži. Imaju sposobnost da posvetle kožu, pa smanjuju vidljivost tamnih mrlja i hiperpigmentacija, Imaju sposobnost zadržavanja vlage u koži, što može poboljšati hidrataciju. Ekstrakt crne ribizle sadrži različite polifenole, koji su takođe poznati po svojim antioksidativnim svojstvima. Polifenoli mogu doprineti zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Ekstrakt je izvanredan izvor vitamina C, koji ima ključnu ulogu u podržavanju imunološkog sistema i štiti ćelije kože od oštećenja. Ekstrakt sadrži minerale kao što su kalijum, magnezijum i mangan, koji su važni za normalno funkcionisanje i zdravlje kože.

    Benefiti: 

    • Antioksidativna svojstva: Ekstrakt crne ribizle je bogat antioksidansima, poput antocijana, flavonoida i vitamina C. Ovi antioksidansi pomažu u zaštiti kože od oštećenja slobodnih radikala koji nastaju usled uticaja okoline, kao što su UV zračenje, zagađenje i stres, a što može dovesti do prevremenog starenja i oštećenja kože.

    • Antiinflamatorno dejstvo: Zahvaljujući antiinflamatorom dejstvu ekstrakt može pomoći u smirivanju iritirane kože. Posebno je koristan za osobe sa osetljivom ili reaktivnom kožom.

    • Hidriranje i vlaženje: Zahvaljujući esencijalnim masnim kiselinama, kao što su omega-3 i omega-6, ekstrakt može pomoći u ishrani i hidrataciji kože, čineći je mekom i elastičnom.

    • Osvežavanje kože: Prisustvo vitamina C u ekstraktu može doprineti osvežavanju kože. Može pomoći u smanjenju pojave tamnih fleka i poboljšati ten.

    • Anti-aging efekti: Zahvaljujući sadržaju antioksidanata, crni ribizl ekstrakt može pomoći u smanjenju pojave bora i finih linija, doprinoseći mlađem izgledu kože.

    • Nega kose: Ekstrakt se ponekad koristi u proizvodima za negu kose zbog potencijalnih koristi za zdravlje kože glave. Može pomoći u ublažavanju peruti i podržati opšte zdravlje kose, čineći je lepšom i zdravijom

    • Anti-akne efekt: Antiinflamatorna i antioksidativna svojstva ekstrakta mogu biti korisna i za osobe sa kožom sklonom aknama, smanjujući upalu i pomažući u borbi protiv bakterija koje izazivaju akne.

    Način upotrebe:  Ekstrakt se dodaje vodenoj fazi formulacije u koncentracijama od 1% do 10%. Samo za spoljašnju upotrebu. 

    Primena: Koristi se za izradu anti-age krema i losiona, proizvoda za čišćenje, proizvodima za negu kose, proizvodima posle sunčanja i kondicionerima za kosu. 

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Približan rok upotrebe 2 godine 

    Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029