Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Beta Glucan
Agens protiv starenja / Anti-Aging

Cena sa PDV-om:
380,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Beta Glucan

  Naziv sirovine: Beta glukan

  Hemijska klasifikacija: Ugljeni hidrat

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože

  Opis: Prirodni, visokomolekularni polisaharid, prisutan u ćelijskom zidu žitarica, kvasnica, bakterija i gljiva. Beta glukan koji se dobija iz pečuraka razlikuje se od onog iz zobi (ovsa), ječma i drugih biljaka. Rastvara se u vodi i glicerolu. Ne sadrži konzervanse. Rastvor beta-glukana je bezbojan, pH 6-8.

  Strukturna formula beta glukana: β-Glukani (beta-glukani) su polisaharidi D-glukoznih monomera povezanih β-glikozidnim vezama. β-glukani su raznovrsna grupa molekula koja može da varira u pogledu molekulske mase, rastvorljivosti, viskoznosti, i trodimenzione konfiguracije.

         

  INCI ime: Aqua, Glycerin, Beta- Glucan 

  CAS: 7732-18-5, 56-81-5, 26874-89-5

  Delovanje na kožu:  Beta- glukan je polisaharid čiji učinak protiv bora i sposobnost prodiranja duboko u kožu je jedan od najvećih otkrića u poslednjih nekoliko godina. Karakteristike beta- glukana su: podmlađuje i ima anti-age učinak; pruža koži optimalnu vlažnost; regeneriše suvu kožu i ublažava iritacije kože; stimuliše aktivnost ćelija imunološkog sistema; učvršćuje i zateže kožu i prirodni je faktor u zaštiti od UV zraka. Usled svoje velike molekulske mase ima dobar kapacitet za vezivanje vode te stoga i vlažeća svojstva. Pokazano je da stimuliše proizvodnju kolagena i smanjuje pojavu finih linija i bora.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Komponenta je vodene faze formulacije. Uobičajeno se dodaje u koncentraciji od 1% do 5%. Stabilan je kada se čuva u zatvorenim kontejnerima na hladnom i suvom mestu. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Koristi kao aktivni sastojak u brojnim anti age proizvodima, zatim za izradu losiona, seruma za kožu, maski i u dekorativnoj kozmetici.

  Izvorna sirovina iz koje se dobija: Gljive 

  Način dobijanja: Izdvaja se i prečišćava iz gljiva.

  Lot broj: F07210051

  Datum proizvodnje:  07/2021

  Rok trajanja: 07/2023

  Poreklo sirovine: SAD

  Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU