Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Basil Extract

Basil Extract
Vodeno glicerinski ekstrakt bosiljka

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Basil Extract

  Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt bosiljka   

  INCI ime: Glycerin, Aqua, Ocimum basilicum, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

  CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 8015-73-4, 7377-03-9, 26402-26-6

  Latinski naziv: Ocimum basilicum L.

  Sinonimi: Albahaca, Basilic, Basilic Commun, Basilic Grand, Basilic Grand Vert, Basilic Romain, Basilic aux Sauces, Basilici Herba,  Krishna Tulsi, Munjariki, Ocimum basilicum, St. Josephwort, Surasa, Sweet Basil, Vanatulasi, Varvara, Visva Tulsi.

  Hemijska klasifikacija: Mikstura

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose, humektans, emolijens

  Poreklo ekstrakta: Kina

  Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C

  Opis ekstrakta: Ekstrakt je svetlo žučkaste boje, bez mirisa. Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom.   

  Fitohemikalije: Ekstrakt bosiljak sadrži razna fenolna jedinjenja kao što su flavonoidi, polifenoli i fenolne kiseline. Ova jedinjenja imaju antioksidativna svojstva koja pomažu neutralizaciji slobodnih radikala u organizmu, čime se štite ćelije od oksidativnog stresa. Listovi bosiljka bogati su eteričnim uljima, kao što su eugenol, linalool i estragol.  Ova ulja imaju antimikrobna svojstva, a eugenol je proučavan i zbog svojih potencijalnih analgetičkih i antiinflamatornih svojstava. Ekstrakt bosiljak sadrži terpene poput beta-kariofilena i citrala, koji imaju antiinflamatorna i analgetička svojstva. Ursolna kiselina i oleanolna kiselina su primeri triterpenoida koji se nalaze u bosiljku i koji pokazuju potencijalne antiinflamatorne efekte. Bosiljak je dobar izvor vitamina C, koji je esencijalni antioksidans koji podržava imunološki sistem i pomaže u zaštiti od infekcija i bolesti. Od ostalih vitamina sadrži  B2 i PP, kao i karoten i rutin.. Ekstrakt bosiljka sadrži razne esencijalne minerale poput kalcijuma, kalijuma, mangana i magnezijuma, koji su važni za održavanje opšteg zdravlja kože. Ekstrakt bosiljaka takođe sadrži beta-karoten, preteču vitamina A.  Važno je napomenuti da se koncentracije ovih korisnih fitohemikalija mogu razlikovati u ekstraktu bosiljka, u zavisnosti od faktora kao što su sorta bosiljka, uslovi uzgoja i metode ekstrakcije koje su korišćene.

  Benefiti: 

  • Antioksidativna svojstva: Ekstrakt bosiljka je bogat fenolnim jedinjenjima, flavonoidima i eteričnim uljima koja imaju antioksidativna svojstva. Ovi antioksidansi pomažu neutralizaciju slobodnih radikala koji mogu izazvati oštećenje kože, čime se podstiče mlađi i sjajniji ten.

  • Antiinflamatorni efekti: Prisustvo terpena, poput beta-kariofilena, i drugih bioaktivnih jedinjenja u ekstraktu bosiljka mogu pomoći u smanjenju upala kože, smanjenju crvenila i umiriti nadraženu kožu.

  • Antimikrobna aktivnost: Ekstrakt sadrži eugenol i linalool, koji mogu pomoći u borbi protiv bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama na površini kože. Ova antimikrobna svojstva mogu biti korisna za kožu sklonu aknama ili problemima sa bubuljicama.

  • Čišćenje kože: Ekstrakt bosiljka se može koristiti u sredstvima za čišćenje kože. Pomaže u uklanjanju nečistoća i viška masnoće sa kože, ostavljajući je svežom i čistom. Umirujući efekti bosiljka pomažu u uklanjanju nepoželjnih simptoma ekcema i psorijaze.

  • Negovanje kože: Ekstrakt bosiljka se često koristi u kozmetičkim formulacijama kao sredstvo za negovanje kože. Može pomoći u poboljšanju teksture kože, čineći je mekom, glatkom i hidriranom.

  • Zarastanje rana: Antimikrobna i antiinflamatorna svojstva ekstrakta mogu pomoći u procesu zarastanja manjih rana i iritacija kože  

  Način upotrebe: Ekstrakt je komponenta vodene faze. Uobičajeno se dodaje u koncentraciji od 5% do 10%. Samo za spoljašnju upotrebu. 

  Primena: Nalazi primenu u izradi krema, losiona, proizvoda za čišćenje, proizvoda za negu kose i proizvoda posle sunčanja.  

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029