Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Basil Essential Oil
Etarsko ulje bosiljka

Cena sa PDV-om:
200,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
Basil-Essential-Oil1
icon-organic57
organic11
sustainably-sourced41
 • Basil Essential Oil

  Naziv sirovine: Etarsko ulje bosiljka   

  Latinski naziv: Ocimum Basilicum 

  Sinonimi: Ocimum basilicum L. ct Linalool, Common Basil, Sweet Basil, Great Basil, Saint-Joseph's-Wort, Genovese Basil

  Hemijska klasifikacija: Esencijalno ulje

  Funkcionalna kategorija: Mirisna supstanca

  Botanički opis biljke: Bosiljak (Ocimum basilicum) je višegodišnja zeljasta biljka poreklom iz Indije. Pripada porodici Lamiaceae. Postoji preko 150 različitih vrsta ove biljke, s tim što se u terapeutske svrhe najčešće koristi slatki bosiljak  (Ocimum Basilicum) . Pored njega, koriste se ljubičasti kao dekorativna biljka i tamni bosiljak. Naziv potiče od grčke reči basilicum koja u prevodu znači kraljevski. Bosiljak je aromatična biljka, prijatnog mirisa, koja se koristi u kulinarstvu (kao začin). Koristi se i za poboljšanje raspoloženja, protiv nesanice i noćnog mokrenja. 

  Opis etarskog ulja: 100% čisto i prirodno esencijalno ulje. Dobija se destilacijom iz listova i stabljike biljke Ocimum Basilicum. Od aktivnih principa ulje sadrži: citronellol, linalool, myrcen, pinen, ocimen, terpineol, linalyl, acetat, fenchyl acetat, trans-ocimen, 1,8-cineol, camphor octanan, methyl eugenol, eugenol beta-caryophyllen. Ulje je rastvorljivo u alkoholu i fiksnim uljima, a nerastvorljivo u vodi. Zahvaljujući prisustvu estragola, linalola, cineola i drugih antiseptičkih sastojaka koji unuštavaju štetne bakterije u hrani, ulje bosiljka predstavlja izuzetan prirodni konzervans. Takođe, ulje bosiljka je pravi prirodni repelent. Odbija muve, komarce i ose. Ulje ove biljke pokazalo se i kao odlično sredstvo za pročišćavanje vazduha, tako da se često koristi za osveženje onih mesta gde boravi mnogo ljudi. Izvor informacija: Julia Lawless, The Encyclopedia of Essential Oils (Updated Edition) (London: Harper Thorsons, 2014),

  INCI naziv:  Ocimum Basilicum (Basil) Oil

  CAS broj: 8015-73-4 ; 84775-71-3

  EINECS broj: 283-900-8

  Fema broj: 2119

  Product Code: PEO1012

  Mirisna klasifikacija (nota): Top to Middle Note 

  Poreklo sirovine: Indija

  Stabilnost i skladištenje: Čuvati u dobro zatvorenoj posudi na hladnom i suvom mestu, zaštićeno od sunčeve svetlosti. Ukoliko je skladištenje duže od 24 meseca, kvalitet treba proveriti pre upotrebe.

  Mere opreza: Pre prve upotrebe bilo kog etarskog ulja, potrebno je izvršiti test i proveriti da li postoji osetljivost na to etarsko ulje. Ova preventivna mera se preporučuje zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti. Preporuka je da se 1 do 2 kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (maslinovo ili bademovo ) i zatim se ta mešavina nanosi na unutrašnju stranu podlaktice.

  Dokumentacija (srp): Bezbednosni list (BL)

  Dokumentacija (eng): Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Deklaracija o alergenima, IFRA Standards – 50th Amendment (2022)

  Dodatne informacije: 01. Basil Essential Oil

  Ostala dokumentacija: Cosmetic Declaration, Animal Testing, Vegan Statement, TSE/BSE Statement, Non - GMO Statement, Gluten Free Statement, Melamine Free Statement, Nanomaterials Declaration, California Proposition 65 Declaration, REACH Conformance, Natural Criteria Statement, Residual Solvents, NON - Cities Declaration

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU