Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Baobab Seed Extract

Baobab Seed Extract
Vodeno glicerinski ekstrakt baobaba

Cena sa PDV-om:
220,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Baobab Seed Extract 

  Naziv sirovine: Vodeno glicerinski ekstrakt Baobaba

  INCI ime: Glycerin, Aqua, Adansonia Digitata Seed Extract, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

  CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 91745-12-9, 7377-03-9, 26402-26-6

  Latinski naziv: Adansonia digitata  (lat. Adansonia)

  Sinonimi: Adansonia grandidieri Baill, Adansonia gregorii F.Muell., Adansonia madagascariensis, Adansonia perrieri Capuron, Adansonia rubrostipa,

  Hemijska klasifikacija: Mikstura

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose, humektans, emolijens

  Poreklo ekstrakta: Kina

  Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korišćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C

  Opis ekstrakta: Ekstrakt je tamne boje, bez izraženog mirisa. Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom. Rastvorljiv je u vodi. pH 4-6,5.

  Fitohemikalije: Ekstrakt baobaba je posebno bogat antioksidansima, kao što su vitamin C, flavonoidi i polifenoli. Antioksidansi pomažu neutralizaciju štetnih slobodnih radikala u organizmu, čime se sprečava oksidativna oštećenja ćelija kože. Pored vitamina C, ekstrakt sadrži i Vitamin B6, Tiamin (Vitamin B1) i Riboflavin (Vitamin B2). Ekstrakt je bogat flavonoidima i flavonol glikozidima (Quercetin, Rutin, Hesperidin, Kaempferol, Apigenin, Luteolin i Acacetin 7-O-glycosid). Značajnu ulogu imaju i tanini, koji su vrsta polifenola. Proantocijanidini su poznati su po svojim antioksidativnim svojstvima, a pokazuju i antibakterijska, antivirusna i antigljivična svojstva. Saponini su još jedna klasa fitohemijskih jedinjenja prisutnih u ekstraktu baobaba. Imaju potencijalna imunomodulatorna svojstva. Ekstrakt baobaba sadrži fitosterole: beta-sitosterol, stigmasterol i kampesterol.  Od minerala sadrži kalijum, kalcijum, gvožđe i magnezijum, koji igra ključnu ulogu u mnogim enzimskim reakcijama i važan je za zdravlje kože. 

  Benefiti: 

  • Hidratacija: Ekstrakt baobabs je izuzetno hidratantan i pomaže vlaženju kože. Sadrži visok nivo prirodnih šećera i aminokiselina koje privlače i zadržavaju vlagu, što ga čini korisnim za suve i dehidrirane tipove kože.

  • Antioksidativna svojstva: Ekstrakt je bogat antioksidansima, kao što su vitamin C, flavonoidi i polifenoli, koji pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala, što može smanjiti oksidativni stres i zaštititi kožu od preranog starenja i oštećenja uzrokovanog spoljnim faktorima.

  • Elastičnost kože: Vitamin C u ekstraktu podstiče sintezu kolagena, što je ključno za održavanje elastičnosti i čvrstine kože.

  • Protivupalni efekti: Neki sastojci ekstrakta baobaba, kao što su flavonoidi, imaju protivupalna svojstva koja mogu smiriti iritiranu ili upaljenu kožu.

  • Zarastanje rana: Ekstrakt baobaba sadrži jedinjenja koja mogu pomoći u procesu zarastanja rana i manjih iritacija na koži.

  • Prehranjivanje kože: Prisustvo esencijalnih masnih kiselina u ekstraktu pomaže u ishrani i zaštiti prirodne barijere kože.  

  • Anti-age efekti: Zahvaljujući  sposobnosti proizvodnje kolagena, zaštiti kožu od oksidativnog stresa i održavanju njene elastičnosti, ekstrakt baobaba može pomoći u smanjenju pojave finih linija i bora, poboljšavajući izgled kože, čineći je mlađom.

  • Osvežavajući efekt: Vitamin C u ekstraktu može pomoći u izjednačavanju tena kože i smanjenju pojave tamnih fleka ili hiperpigmentacije.

  • Ne-masna tekstura: Ekstrakt baobaba ima lagano i ne-masno svojstvo, što ga čini pogodnim za razne kozmetičke formulacije, uključujući serume, losione i kreme.

  Način upotrebe:  Dodaje se vodenoj fazi formulacije u koncentracijama od 1% do 10%. Samo za spoljašnju upotrebu. 

  Primena: Koristi se u izradi anti-age krema i losiona, proizvoda za čišćenje, proizvodima za negu kose, proizvodima posle sunčanja i kondicionerima za kosu. 

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Skladištenje i rok trajanja: Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029