Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Banana Fruit Extract
Vodeno-glicerinski ekstrakt ploda banane

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Banana Fruit Extract

  Naziv sirovine: Vodeno-glicerinski ekstrakt ploda banane

  INCI naziv: Glycerin, Aqua, Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate

  CAS: 56-81-5, 7732-18-5, 89957-82-4, 7377-03-9, 26402-26-6

  Latinski naziv: Musa Sapentium 

  Sinonimi: Musa balbisiana, and Musa × paradisiaca for the hybrid Musa acuminata × M.

  Hemijska klasifikacija: Mikstura

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože i kose, humektans, emolijens

  Poreklo ekstrakta: Kina

  Dobijanje ekstrakta: Ekstrakt se dobija metodom ultrazvučne ekstrakcije korisšćenjem ultrazvuka sa frekvencijama od 20 - 25 kHz, pri temperaturi od 25° C

  Opis ekstrakta: Ekstrakt je svetlo žute boje, bez mirisa, rastvorljiv u vodi. pH 4-6,5.  Konzervisan je kaprilhidroksamskom kiselinom i gliceril kaprilatom. 

  Fitohemikalije: Ekstrakt banane sadrži različite vrste polifenola, uključujući katehine, flavonoide (kao što su kvercetin i kemferol) i tanine. Ovi polifenoli deluju kao antioksidansi i imaju antiinflamatorna svojstva, što može doprineti zaštiti kože od oksidativnog stresa. Ekstrakt sadrži karotenoide poput beta-karotena i alfa-karotena, koji su preteča vitamina A, i  β-cryptoxanthin, lycopen i  lutein.  Ekstrakt banane sadrži različite fenolne kiseline, kao što su kafeinska kiselina i ferulinska kiselina. Ovi spojevi imaju antioksidativna i antiinflamatorna svojstva. Banane su bogate esencijalnim vitaminima, uključujući vitamin C, vitamin B6 i vitamin B9 (folnu kiselinu). Takođe sadrže minerale kao što su kalijum, magnezijum i mangan. 

  Benefiti: 

  • Hidratacija: Ekstrakt banane je poznat po visokom sadržaju vlage, što ga čini odličnim prirodnim hidratantnim sredstvom. Pomaže hidrataciji kože, ostavljajući je mekom, glatkom i elastičnom. To je posebno korisno za osobe sa suvom ili dehidriranom kožom.

  • Antioksidativna svojstva: Banana voćni ekstrakt sadrži antioksidanse poput dopamina, katehina i flavonoida. Ovi antioksidansi pomažu neutralizaciji slobodnih radikala u koži, što može smanjiti oksidativni stres i zaštititi od preranog starenja, kao što su bore i fine linije.

  • Prehranjenje kože: Vitamini, minerali i aminokiseline prisutne u banana voćnom ekstraktu mogu nahraniti kožu i poboljšati njen izgled. Oni doprinose obnavljanju kože i poboljšavaju njenu barijernu funkciju.

  • Antiinflamatorno dejstvo: Ekstrakt ima antiinflamatorno dejstvo koje može pomoći u smirivanju iritirane ili osetljive kože. Smanjuje crvenilo i upalna stanja, što ga čini pogodnim za osobe sa osetljivom ili problematičnom kožom.

  • Efekat posvetljivanaja: Vitamin C i drugi fitohemijski sastojci u ekstraktu mogu poboljšati ten kože i pružiti efekat posvetljivana kože, čime koža dobija sjajan izgled

  • Piling: Banane sadrže prirodne voćne kiseline poput limunske i jabučne kiseline, koje mogu delovati kao blagi eksfolijanti, uklanjajući mrtve ćelije kože, poboljšavajući teksturu kože. Ekstrakt deluje adstrigentno.

  • Kontrola akni: Neka istraživanja ukazuju da banana ekstrakt može imati anti-akne efekte zbog svojih antimikrobnih svojstava i sposobnosti regulacije lučenja sebuma, što može biti korisno za osobe sa problematičnom kožom sklonom aknama.

  • Nega kose: Banana voćni ekstrakt nije koristan samo za kožu, već i za kosu. Može se koristiti u proizvodima za negu kose kako bi poboljšao sjaj, teksturu kose i pružio hranljive sastojke suvoj ili oštećenoj kosi.

  Način upotrebe: Ekstrakt se dodaje vodenoj fazi formulacije u koncentracijama od 5% do 10%. Samo za vanjsku upotrebu.

  Primena: Kreme i losioni, maske i šamponi.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama

  GMO: Nije GMO

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Skladištenje (rok trajanja): Proizvod je stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029