Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Bakuchi Seed Oil

Bakuchi Seed Oil
Bakuči ulje

Cena sa PDV-om:
1300,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Bakuchi Seed Oil

  Naziv sirovine:  Bakuchi Seed Oil

  INCI ime: Psoralea Corylifolia Seed Oil

  CAS: n/a

  Botaničko ime: Psoralea Corylifolia Seed Oil

  Sinonimi: Bemchi, Bavanchi, Bakuchi, Psoralea corylifolia L., Cullen corylifolium (L.) Medik.

  Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils)

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner negu kože i kose ~ Emolijens

  Poreklo sirovine: Indija

  Lot broj: 70102311

  Datum proizvodnje: 11/2023

  Rok trajanja: 10/2025

  Metoda ekstrakcije: Hladno presovano

  Tip obrade: Ulje je podvrgnuto procesu filtracije, Korišćena tkz. "screen -filtering process" metoda 

  Karakteristike ulja: Ulje je bogato brojnim fitohemikalijama poput Limonena, Terpin-4-ola. β-kariofilena. Linaloola i  Geranil acetata. Ostali esencijalni lekoviti sastojci ulja su: Psoralen, Psoralidin, Izopsoralen, Izopsoralidin, i Korilidin.  Psoralen je prirodno furanokumarinsko jedinjenje koje se  koristi u tretmanu određenih kožnih oboljenja poput vitiliga i psorijaze. Ulje sadrži i meroterpen fenolno jedinjenje, bakuchiol,  koji se smatra prirodnom zamenom za retinol. Bavachinin je flavonoidno jedinjenje koje pokazuje antioksidativna svojstva. Pomaže u zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i oštećenja izazvanog slobodnim radikalima. Bavachin je još jedno flavonoidno jedinjenje sa antioksidativnim dejstvom koje deluje u sinergiji sa ostalim komponentama ulja. Bakuchi ulje sadrži derivate cimetne kiseline koji su poznati po antimikrobnim i antiinflamatornim svojstvima. Kombinacija ovih fitohemikalija čini Bakuchi ulje vrednim prirodnim lekom za različite kožne probleme, posebno one koji su povezani sa pigmentacijom, inflamacijom i oksidativnim stresom. Ulje je tamno smeđe/crvenkaste boje, karakterističnog mirisa. Rastvorljivo je u kozmetičkim estrima i fiksnim uljima, a ; nerastvorljivo u vodi.

  Benefiti: 

  • Anti-age svojstva: Ulje je bogato omega 6, 7 i 9 masnim kiselinama. Ulje sadrži bakuchiol, prirodno jedinjenje koje je poznato po svojim anti-age efektima. Može smanjiti pojavu finih linija, bora i drugih znakova starenja, što ga čini vrednim sastojkom u kozmetičkim proizvodima protiv starenja.
  • Kontrola pigmentacije: Psoralen, glavna bioaktivna komponenta Bakuchi ulja može uticati na pigmentaciju kože u slučajevima postojanja vitiliga i hiperpigmentacije, pomažući u izjednačavanju tena i smanjenju tamnih fleka.
  • Protivupalno dejstvo: Fitohemikalije poput bakuchinina i bavachina imaju protivupalna svojstva. Ulje umiruje nadraženu kožu i ublažava crvenilo. Korisno je u proizvodima formulisanim za kožu sklonu aknama jer sprečava proces peroksidacije lipida u sebumu kože održavajući kiseli omotač aktivnim.
  • Zaštita od oksidativnog stresa: Flavonoidi prisutni u ulju (bavachinin i bavachin) imaju snažan antioksidativni efekat. Ovi antioksidansi pomažu u zaštiti kože od oksidativnog stresa koji izazivaju slobodni radikali, a koji mogu dovesti do preuranjenog starenja i oštećenja kože.
  • Hidratacija i vlaženje kože: Bakuchi ulje je odličan emolijens, pomaže zadržavanju vlage u koži i održavanju hidratacije. Može se koristiti u kremama, losionima i serumima kako bi se poboljšala hidratacija kože i njena mekoća.
  • Blagotvorni efekti na kosu: Ulje se može koristiti u proizvodima za negu kose. Može ojačati folikule kose, smanjiti lomljenje kose i poboljšati sveukupno stanje kose. Ulje podstiče ponovni rast kose izgubljene usled alopecije. Korisno je kod infekcija, jer inhibira rast gljivica i bakterija zbog svojih antifungalnih i antibakterijskih svojstava.
  • Prirodna zamena za retinol: Bakuchiol se smatra prirodnom zamenom za retinol (Vitamin A). Pruža slične anti-age prednosti kao retinol, ali bez potencijalnih iritacija i osetljivosti kože koje su često povezane sa sintetičkim retinoidima.
  • Način upotrebe: Može se dodati direktno u formulaciju, deo je masne faze. U preparatima za negu kože koristi se u udelu od 1 - 100% finalnog proizvoda, odnosno 0,2-10,0% u proizvodima za negu kose. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Losioni i kreme, ulja za lice, ulja za masažu, proizvodi za negu suve kože i kondicioneri za kosu.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija:  Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029