Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Babassu Oil - Organic
Ulje babasu palme

Cena sa PDV-om:
550,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

  • Babassu Oil Organic

    Naziv sirovine: Organsko ulje babasu palme 

    Poreklo sirovine: SAD, Jedwards Internacional

    Lot broj: 28018/79309

    Datum proizvodnje: 01/2018

    Rok trajanja:  01/2021

    Int. Shipping: HS Code 1515908002

    Metoda ekstrakcije: Expeller pressed. Metoda istiskivanja presovanjem, tehnološki vrlo slična metodi "hladnog presovanja", ali je temperatura ekstrakcije ulja viša od 49°C. 

    Obrada: Ulje je rafinisano, visoko stabilno, sa niskim sadržajem kiselina i peroksida. Uklonjeni su svi neugodni mirisi (aldehidi i ketoni), Uklonjene su sve slobodne masne kiseline koje mogu biti gorke po ukusu i koje su korozivne. Uklonjeni su prirodni voskovi koji dovode do zamućenja ulja. Dodati su prirodni antioksidansi kako bi se produžio rok trajanja ulja. Ulje je pakovano u inertnoj atmosferi azota.   

    Opis: Babasu (lat. Attalea speciosa, sin. Orbignya speciosa) je vrsta južnoameričke palme iz roda piasaba (Attalea). Visoka je do 20 metara, sa jestivim voćem i semenkama koje se koriste za proizvodnju ulja. Organsko ulje babassu je rafinisano. Ulje je čisto, uklonjen je miris i ukus i na sobnoj temperaturi je beličaste boje.  Zbog visokog sadržaja zasićenih masnih kiselina, prvenstveno laurinske kiseline (C12: 0), visoko je otporno na užeglost. Fizičke karakteristike organskog ulja babassu vrlo su slične kokosovom ulju. Ulje je bogato masnim kiselinama: kaprilna, kapratna, laurinska.  Od vitamina E sadrži α- γ- i δ-tokotrienol u količini od 67-127 mg/kg. Od fitosterola sadrži 293-375 mg/kg β-sitosterola, 106-158 mg/kg Δ-5 avenasterola, 107-137 mg/kg kampesterola. Ukupni sadržaj sterola je 570-766 mg/kg. Organoleptičke karakteristike: bela pastozna masa neutralnog do blago ugodnog mirisa. Poput kokosa, na nižim temperaturama je buter, a na višim ulje. HLB = 8

    INCI naziv: Orbignya Oleifera Seed Oil

    CAS: 91078-92-1

    Delovanje na kožu: Bogat, vrhunski emolijens za negu kože i kose koji se koristi zbog prisustva vitamina i omega masnih kiselina. Deluje umirujuće kod suve kože i kože zahvaćene svrabom.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Može se dodati direktno u formulaciju, i to u masnu fazu. U preparatima za negu kože koristi se od 1 - 100%, odnosno 0,2-5,0% u proizvodima za negu kose. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Losioni i kreme, ulja za lice, ulja za masažu, proizvodi za negu suve kože i kondicioneri za kosu.

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize,

     

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU