Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Arnica Powder

Arnica Powder
Koncentrovani prah arnike 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Arnica Powder 

  Naziv sirovine: Koncentrovani prah arnike 10:1

  INCI ime: Arnica Montana Flower Extract

  CAS: 68990-11-4

  Sinonimi: Brđanka, moravka, planinska arnika, vučji zub,  Mountain Arnica, Leopard's Bane, Wolf's Bane, Mountain Tobacco, Mountain Daisy, Fallkraut, Wundkraut. 

  Kvalitet proizvoda: Proizvod je koncentrovan u odnosu 10:1, što znači da je količina biljnog materijala koji se koristi za dobijanje ekstrakta 10 puta veća od konačne količine ekstrakta. Ovaj odnos se koristi kako bi se naglasila jačina ekstrakta i njegova efikasnost. 

  Poreklo sirovine: Kina

  Opis: Brđanka, moravka ili planinska arnika (lat. Arnica montana) poznata i kao vučji zub je planinska, aromatična biljka visine od 20 do 60 centimetara. Pripada rodu arnika i porodici glavočika (Asteraceae). Raste na suvim livadama, planinskim obroncima i brdima, na području skoro cele Evrope. Kao lekoviti deo biljke koristi se cvet, koren i list. Cvet se skuplja u vreme cvetanja, a korenje u proleće. Ekstrakt sadrži: helenalin, arnicin, eterično ulje, smolu, vosak, tanine, šećer, organske kiseline, karotinoide (zeaksantin), vitamin C, flavonoide, poliacetilene, makro i mikroelemente.  Ekstrakt je žućkasto smeđe boje, rastvorljiv u vodi.

  Benefiti:

  • Protivupalno delovanje:  Aktivni sastojci arnike, kao što su seskviterpen laktoni (helenalin), imaju sposobnost da blokiraju aktivaciju proteina NF-kB, koji igra centralnu ulogu u regulaciji upale. Aktivacija NF-κB vodi do proizvodnje upalnih citokina, kao što su interleukin-1 (IL-1), interleukin-6 (IL-6), i faktor tumorske nekroze alfa (TNF-α). Arnika sprečava NF-kB da uđe u jezgro ćelije i pokrene lančanu reakciju koja vodi do proizvodnje proupalnih supstanci. Osim toga, upalni odgovor često uključuje migraciju leukocita (belih krvnih zrnaca) ka mestu upale. Seskviterpen laktoni mogu inhibirati ovu migraciju, smanjujući tako prisustvo leukocita na mestu upale. Rezultat je smanjenje procesa inflamacije u koži, uključujući crvenilo, otok, i bol koji obično prate upalu.

  • Inhibicija ciklooksigenaze (COX): Ciklooksigenaza je enzim odgovoran za proizvodnju prostaglandina, koji su ključni medijatori bola i upale. Flavonoidi i fenolne kiseline prisutni u arnici mogu da inhibiraju aktivnost COX enzima, čime se smanjuje proizvodnja prostaglandina i ublažava upala. Zbog ovog svojstva, arnika se koristi u proizvodima dizajniranim za ublažavanje bolova u mišićima i bolova u zglobovima. Često se koristi u masažnim uljima i balzamima.

  • Antibakterijska i antiseptička svojstva: Arnika ima antibakterijska i antiseptička svojstva, što je čini korisnom u sprečavanju infekcija i saniranju manjih kožnih problema. Ovo je posebno korisno u sredstvima za čišćenje i tretmanima kože sklone aknama.

  • Kondicioniranje kože: Arnika kondicionira kožu, poboljšavajući njen izgled i teksturu. Često se uključuje u hidratantne kreme i serume kako bi se poboljšala hidratacija i elastičnost kože.

  • Stimulacija rasta kose: Neka istraživanja sugerišu da arnika može stimulisati rast folikula dlake, što je čini potencijalnim sastojkom u proizvodima za rast kose. 

  Upotreba: Koristi za izradu vodeno-glicerinskih ekstrakata, glicerita, tinktura i drugih kozmetičkih poluproizvoda. Preporučene koncentracije se kreću od 1-10%.

  Skladištenje i rok trajanja: Stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP)Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029