Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Amla Oil

Amla Oil
Ulje indijskog ogrozda (Emblica officinalis)

Cena sa PDV-om:
1000,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
icon-organic395
sustainably-sourced183
organic5556
  • Amla Oil

    Naziv sirovine: Ulje indijskog ogrozda 

    INCI ime: Emblica officinalis (Amla) Fruit Extract and Sesamum indicum (Sesame) Seed Oil

    CAS: 90028-28-7

    Botanički naziv: Emblica officinalis 

    Sinonimi: Phyllanthus emblica L., Emblica officinalis Gaertn. Indian Gooseberry, Emblic Myrobalan, Malacca Tree, Amalaki, Emblic 

    Hemijska klasifikacija: Masti i ulja (Fats and Oils) 

    Funkcionalna kategorija: Kondicioner negu kože i kose ~ Emolijens

    Lot broj: 70082311

    Datum proizvodnje: 11/2023

    Rok trajanja: 10/2025

    Karakteristike ulja:  Ulje Amle, poznato kao indijsko ulje ogrozda, dobija se infuzijom plodova Amle (Phillanthus emblica) u organskom ulju semena susama (Sesamum indicum). Ulje je posebno bogato vitaminom C (askorbinskom kiselinom), moćnim  antioksidansom  koji pomaže u zaštiti kože od oštećenja slobodnih radikala. Ulje Amle povećava proizvodnju kolagena i promoviše sjajni ten. Ulje sadrži tanine, koji su vrsta polifenola. Tanini imaju adstrigentna svojstva i mogu pomoći u zatezanju kože, smanjenju upale i toniziranju kože.  Flavonoidi su raznolika grupa fitohemijskih jedinjenja koja imaju antioksidativna i protivupalna svojstva. Ulje  sadrži: kvercetin, kamferol i rutin, koji mogu pomoći u zaštiti kože od oksidativnog stresa, umirivanju iritacije i doprinositi opštem zdravlju kože. Ulje sadrži galnu kiselinu, koja je fenolna kiselina sa antioksidativnim i protivupalnim svojstvima. Galna kiselina može pomoći u zaštiti kože od oštećenja izazvanih okolinom, smanjenju crvenila i promovisanju ujednačenog tena kože. Ulje amla sadrži i elagičnu kiselinu, još jedno fenolno jedinjenje sa antioksidativnim svojstvima. Pomaže neutralizaciji slobodnih radikala, zaštiti kože od štetnog dejstva UV zračenja i podržava zdravlje kože. Obično se koristi u aiurvedi. Ulje nije prošlo proces prerade i pokazuje karakterističnu aromu i ukus. 

    Benefiti: 

    • Prehranjivanje kože i hidratacija: Amla ulje sadrži esencijalne masne kiseline poput omega-3 i omega-6 koje mogu pomoći u ishrani i hidrataciji kože. Kada se kombinuje sa susamovim uljem, koje je bogato vitaminima i antioksidansima, može pružiti dubinsku hidrataciju i promovisati zdrav ten.

    • Anti-aging svojstva: Amla ulje je poznato po svojim anti-aging svojstvima. Sadrži antioksidanse koji pomažu neutralizaciji slobodnih radikala koji mogu izazvati preuranjeno starenje i oštećenje kože. Umlje Amle može pomoći u smanjenju pojave sitnih linija, bora i staračkih pega.

    • Nega kose: Amla ulje može biti korisno i za negu kose. Tradicionalno se koristi u ajurvedskim tretmanima kose za jačanje folikula, podsticanje rasta kose i sprečavanje gubitka kose. Susamovo ulje  pomaže u ishrani kože glave i daje sjaj kosi. 

    • Zdravlje kože glave: Amla ulje može pozitivno uticati na zdravlje kože glave. Poseduje antimikrobna svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv infekcija i peruti na koži glave.

    • Posvetljivanje kože: Amla ulje je poznato po svojim svojstvima posvetljivanja kože. Kada se kombinuje sa susamovim uljem, koje sadrži vitamin E i druge antioksidanse, može pomoći u izjednačavanju tena kože, smanjenju hiperpigmentacije i poboljšanju ukupnog sjaja kože.

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: . U novije vreme Amla ulje sve više dobija na popularnosti u proizvodima za negu kose, jer pomaže u prehranjenju kose i vlaženju vlasišta. Koristi se kao sastojak u proizvodima protiv starenja kao vredan anti-age kozmetički sastojak. Može se dodati raznim kozmetičkim formulacijama kao deo masne faze. Koristi se u koncentracijama od 1-100%. Može se koristiti u čistom obliku, kao ulje za masažu. Koristi u kremama za zaštitu kože, losionima, mastima, uljima za kupanje, u proizvodima za zaštitu od sunca i kozmetičkim proizvodima za bebe i decu. Samo za spoljašnju upotrebu.

    Testiranje na žvotinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO  

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS), Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Lista alergena

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029