Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

  • Amber Essential Oil

Amber Essential Oil
Amber Esencijalno ulje

Cena sa PDV-om:
480,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Amber Essential Oil

    Naziv sirovine: Amber esencijalno ulje 

    INCI naziv: Pinus Succinefera (Amber) Oil

    CAS broj: 8002-67-3

    Botanički naziv: Pinus Succinefera 

    Sinonimi:  Sunstone, Stone of victory, Adornment of the daughters of Rome, Gold of the North

    Hemijska klasifikacija: Smola

    Funkcionalna kategorija: Mirisna supstanca

    Metoda ekstrakcije: Suva destilacija

    Poreklo sirovine: Indija 

    Opis ulja: Amber esencijalno ulje u suštini nije pravo esencijalno ulje u tradicionalnom smislu, jer se ne ekstrahuje putem destilacije na pari, odnosno ne dobija se hladnim presovanjem, kao većina esencijalnih ulja. Amber smolasto ulje ili "amber ulje" dobija se iz fosilizovane drvne smole ili ambergrisa. Amber smolasto ulje je u stvari fosilizovani amber, vrsta drvne smole koja se formirala tokom miliona godina od gigantskih praistorijskih četinara Pinus Succinefera. Ova smola se vremenom stvrdnula formirajući okamenjeni amber koje se danas kopa u rudnicima drevnih četinara na Himalajima u Indiji. Ova smolasta okamenjena masa i danas sadrži terpene i slične ugljovodonike koji su bili karakteristični za Pinus Succinifera, što ovo ulje čini sličnim po sastavu i svojstvima esencijalnim uljima dobijenim iz živih biljaka. Da bi se napravilo amber ulje, fosilizovani amber se ekstrahuje procesom suve destilacije, pri kojem se amber smola topi na visokoj temperaturi (oko 350 Celzijusa) bez prisustva kiseonika, rezultirajući tamnim, viskoznim uljem sa izuzetno postojanim dimnim, smolastim, drvenastim mirisom. Tako dobijeno amber ulje se koristi u parfimeriji i aromaterapiji zbog svog toplog, slatkog i drvenastog mirisa. Veruje se da ima umirujuća i uravnotežujuća svojstva. 

    Upotreba: Amber esencijalno ulje se uglavnom koristi u prirodnoj parfimeriji kako bi se stvorili topli, smolasti i zemljani mirisni tonovi. Obično se ne koristi u terapijske svrhe na isti način kao druga esencijalna ulja koja potiču od biljaka, jer im nedostaje tipičan hemijski sastav. Koristi se kao mirisna komponenta u kozmetičkim  formulacijama u skladu sa IFRA  (International Fragrance Association) standardima.. 

    Mirisna klasifikacija: Bazna nota, Odličan Fixativ, 

    Stabilnost i skladištenje: Čuvati u dobro zatvorenoj posudi na hladnom i suvom mestu, zaštićeno od sunčeve svetlosti. Ukoliko je skladištenje duže od 36 meseci, kvalitet treba proveriti pre upotrebe.

    Mere opreza: Pre prve upotrebe bilo kog etarskog ulja, potrebno je izvršiti test i proveriti da li postoji osetljivost na to etarsko ulje. Ova preventivna mera se preporučuje zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti. Preporuka je da se 1 do 2 kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (maslinovo ili bademovo ) i zatim se ta mešavina nanosi na unutrašnju stranu podlaktice.

    Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS), Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA)

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029