Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Aloe Vera Pure Juice 100%
100 % sok Aloe Vera

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Aloe-Vera-500
Aloe-Vera-Pure-Juice
 • Aloe Vera Pure Juice    

  Poreklo sirovine: SAD, Making Cosmetics 

  Lot broj: TL1806311

  Datum proizvodnje: 03/2019

  Rok trajanja: 03/2021

  Int. Shipping: HS Code 1302190100

  Opis: Čisti sok Aloe Vera je čista prirodna tečnost koja potiče iz šuplje unutrašnjosti lišća Aloe (Aloe barbadensis Miller). Sadrži više od 75 sastojaka uključujući aminokiseline, enzime, hormone, minerale, saponine, sterole, šećer (skrob), lektine i vitamine, pH: 3,5-4,5, Rastvorljiv je u vodi. Nije genetski modifikovan. Konzervisan je natrijum-benzoatom i kalijum-sorbatom. Žučkasta tečnost, blagog mirisa (promena boje neće uticati na efikasnost). 

  INCI ime: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

  CAS: 85507-69-3, 532-32-1, 24634-61-5

  Delovanje na kožu: Zbog svojih antioksidativnih svojstava aloja ima snažno umirujuće dejstvo na kožu izgorelu od sunca. Umirujući efekat pokazuje i posle brijanja, a izraženo protivupalno dejstvo čini aloju nezamenljivom u tretmanima kože sklone aknama. Vlaži, omekšava kožu, umiruje iritacije. Sok predstavlja gorku, žutu tečnost, koja se dobija zasecanjem specijalnih delova epidermisa lista i ima laksativno dejstvo zbog prisutnih antrahinonskih heterozida. Sastav ekstrakta : 99,5% voda - preostalih 0,5% čine vitamini A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E, aminokiseline, antrahinoni (aloin i emodin), enzimi (karboksipeptidaze), flavonoidi, mono i polisaharidi, minerali (Mg), salicilna kiselina, saponini, steroli. Dejstvo proizvoda sa ekstraktom aloje vere kao KAS: izrazito emolijentno i hidrirajuće. regenerativno, umirujuće, zaštitno anestetičko, analgetsko, antibakterijsko, antimikotično. Na koži aloja obrazuje transparentan film i sprečava pojavu hiperpigmentacionih polja. Hidrirajući efekat se objašnjava sposobnošću soka/ekstrakta da vlaži površinu kože, koja ih apsorbuje, a polisaharidi stvaraju barijeru koja sprečava gubitak vlage sa površine kože. Derivati antrahinona su dobri prirodni solarni filteri. Oni apsorbuju UV zrake, podjednako dobro i u UVA i u UVB oblasti. 

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Aloja umiruje, hladi i vlaži kožu, zahvaljujući visokom procentu vode i mineralnih materija, što je čini idealnom za upotrebu u velikom broju kozmetičkih proizvoda (kremova, mleka, losiona, tonika). Aloja je česti sastojak kremova i mleka za pre i posle sunčanja, gelova za pre i posle brijanja, ruževa za usne i drugih proizvoda dekorativne kozmetike. To je najčešće korišćen ekstrakt u antiage proizvodima. Dodaje se kao standardizovani ekstrakt u kozmetičke proizvode za negu kože u koncentraciji od 5%-10%, ali može i u višoj koncentraciji. 

  Niska pH vrednost ovog rastvora može, kada se doda u formulaciju, da snizi pH i tako izazove razdvajanje emulzije. U nekim formulacijama potrebno je da se koristi samo u niskoj koncentraciji ili da se doda sastojak koji povećava pH, kao što je TEA za stabilizaciju. Primena lakmus papira za merenje pH vrednosti je neophodna kada se koristi TEA. Ovo je prirodni proizvod koji može da potamni tokom stajanja. Tokom stajanja i nivo u kontejneru može malo opasti. Zaštititi od oksidacije. Čuvati na sobnoj temperaturi. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Primena: Svi proizvodi za negu suve kože, umirujuće kreme i losioni, proizvodi za negu pre i posle sunčanja, šamponi i regeneratori za suvu kosu.

  Dokumentacija : Fact sheet, Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

  Formulacije: Rp 048 

   

   

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU