Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Aloe Vera Gel (10x)

Aloe Vera Gel (10x)
Zaštićena imena i proizvođaći: Aloe Vera Gel MS - Provital; Aloe Vera Gel - BCE4007 - Biocosmethic; Aloe Vera Gel 1X AG002 - Rahn AG; Organic Aloe Vera Gel - BCE4516 - Biocosmethic; Aloe Vera Gel Concentrate 10:1 - AMB Wellness; Aloe Vera Gel 1:1 Natural - Tri-K Industries, Inc.;

Cena sa PDV-om:
380,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Aloe Vera Gel (10x) 

  Naziv sirovine: Aloe Vera gel (10x)

  INCI ime: Aloe Barbadensis gel (10x), Sodium Benzoate, Potasium Sorbat, Citric Acid

  CAS: 85507-69-3, 532-32-1, 24634-61-5, 77-92-9

  Sinonimi: Aloe Vera leaf gel, Natural Aloe Vera gel, Aloe Vera hydrating gel, Aloe Vera skin gel, Pure Aloe Vera gel, Bio Aloe Vera gel

  Hemijska klasifikacija: Biljni proizvod

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože; humektans, sredstvo za isceljivanje kože .

  Opis: Aloe Vera gel (10x) je visoko koncentrovani gel, deset puta jači od standardnog rastvora aloe vera soka (Aloe Vera Leaf Juice). Ovaj gel sadrži preko 75 korisnih sastojaka koji pružaju izuzetne benefite za kožu. pH vrednost ovog gela iznosi između 3,5 i 4,7, što ga čini blago kiselim i kao takav odgovara većini tipova kože. Gel je konzervisan sa natrijum benzoatom i kalijum sorbatom kako bi se produžio rok trajanja, dok se citrična kiselina koristi kao korektor pH vrednosti. Aloe Vera gel je providan, viskozan i ima blag biljni miris. Promena boje gela ne utiče na njegovu efikasnost.  

  Fitohemikalije: Aloe Vera gel je bogat različitim fitohemikalijama koje doprinose njegovim lekovitim i kozmetičkim svojstvima. Polisaharidi, kao što je acemannan, ključni su za hidrataciju kože jer deluju kao humektanti, zadržavajući vlagu. Acemannan takođe ima antiinflamatorna svojstva, pospešuje zarastanje rana i stimuliše imunološki sistem. Glikoproteini pomažu u smanjenju upala i iritacija. Alprogen je specifični glikoprotein poznat po svojim antihistaminskim svojstvima.  Deluje tako što inhibira oslobađanje histamina iz mastocita, ćelija koje su odgovorne za alergijske reakcije. Na taj način smanjuje simptome poput crvenila, svraba i oticanja. Aloe Vera gel sadrži esencijalne i neesencijalne aminokiseline koje pomažu u obnavljanju kože i povećavaju njenu elastičnost. Na primer, lizin pomaže u sintezi kolagena, dok prolin i serin deluju kao humektanti. Saponini prisutni u gelu imaju antiseptička svojstva, pomažu u održavanju čistoće kože i sprečavaju infekcije. Steroli, uključujući kampesterol, lupeol i sitosterol, imaju antiinflamatorna svojstva i pomažu u smanjenju crvenila i oteklina, dok lupeol takođe deluje kao antiseptik i analgetik. Fenolne jedinjenja, kao što su aloin i aloemodin, imaju laksativna svojstva kada se konzumiraju oralno, ali topikalno mogu pomoći u smanjenju upala i imaju antimikrobna svojstva. Vitamini prisutni u Aloe Vera gelu, poput vitamina C, E i A, deluju kao antioksidanti, štiteći kožu od oksidativnog stresa i pomažući u regeneraciji kože. Vitamin C je ključan za sintezu kolagena, dok vitamin E pomaže u hidrataciji i zaštiti kože. Enzimi, kao što su amilaza, lipaza i celulaza, pomažu u razgradnji mrtvih ćelija kože, pospešujući proces obnove kože i poboljšavajući njenu teksturu. Antrahinoni, uključujući aloin i emodin, imaju antibakterijskai antivirusna svojstva, pomažu u smanjenju iritacija i promovišu zdravu kožu. Lektini su proteini koji vezuju šećere i igraju važnu ulogu u ćelijskoj komunikaciji i imunološkim odgovorima, pomažući u zaštiti kože od patogena. Sve ove fitohemikalije zajedno doprinose širokom spektru koristi koje Aloe Vera gel pruža, uključujući hidrataciju, smanjenje upala, antimikrobna svojstva, kao i regeneraciju i zaštitu kože.
  Benefiti:    
   
  • Hidratacija: Aloe Vera gel je izuzetno hidratantan i pomaže u održavanju vlage u koži. Njegova prirodna svojstva humektanta omogućavaju zadržavanje vode, čineći kožu mekšom i elastičnijom.

  • Smanjenje upala: Aloe Vera gel sadrži komponente sa antiinflamatornim svojstvima, kao što su polisaharidi i steroli, koje pomažu u smanjenju crvenila, oticanja i iritacija. Ovo je posebno korisno za osobe sa osjetljivom ili problematičnom kožom.

  • Zarastanje rana: Polisaharidi kao što je acemannan pospešuju zarastanje rana i opekotina. Aloe Vera gel može ubrzati proces obnove kože, smanjujući ožiljke i promovišući zdraviju kožu.

  • Antimikrobna svojstva: Aloe Vera gel ima antiseptička i antibakterijska svojstva zahvaljujući prisustvu saponina i antrahinona, što pomaže u prevenciji i tretmanu akni i drugih kožnih infekcija.

  • Antioksidativna zaštita: Aloe Vera gel sadrži vitamine C, E i A, koji deluju kao antioksidanti Štite kožu od slobodnih radikala i oksidativnog stresa. Ovo može usporiti proces starenja kože i smanjiti pojavu bora.

  • Umirujuće dejstvo: Zbog svojih prirodnih umirujućih svojstava, Aloe Vera gel može smanjiti svrab i iritaciju, što je korisno kod stanja kao što su ekcem i psorijaza. Derivati antrahinona su dobri prirodni solarni filteri. Oni apsorbuju UV zrake, podjednako dobro i u UVA i u UVB oblasti.

  • Poboljšanje teksture kože: Redovna upotreba Aloe Vera gela može poboljšati teksturu kože, čineći je glatkom i zdravijom. Pomaže u smanjenju vidljivosti pora, Poboljšava ukupni tonus kože.

  • Zadržavanje vlage u kosi: Pored nege kože, Aloe Vera gel se koristi i za hidrataciju kose i vlasišta. Pomaže u smanjenju peruti, jača kosu i daje joj sjaj.

  • Osvježavanje i hlađenje: Aloe Vera gel ima prirodno osvežavajuće i rashlađujuće dejstvo, što ga čini idealnim za upotrebu nakon izlaganja suncu ili za smirivanje kože nakon brijanja.

  Način upotrebe: U hidratantnim kremama i losionima, gel se obično koristi u koncentracijama od 5% do 20%. Ove koncentracije omogućavaju gelu da pruži optimalnu hidrataciju i umirujuće dejstvo, čineći kožu mekšom i elastičnijom. Kod proizvoda za tretman problematične kože, kao što su kreme protiv akni, koncentracije mogu biti i veće, često do 30%, kako bi se iskoristila njegova antibakterijska i antiinflamatorna svojstva za smanjenje crvenila i oticanja. Za proizvode namenjene nezi oštećene kože, poput balzama za opekotine ili kreme za rane, preporučuju se koncentracije Aloe Vera gela od 10% do 50%. Više koncentracije su efikasnije u ubrzavanju zarastanja rana i smanjenju ožiljaka, zahvaljujući visokim nivoima polisaharida poput acemannana koji potiču regeneraciju kože. U preparatima za negu kose, kao što su šamponi i regeneratori, Aloe Vera gel se obično koristi u koncentracijama od 5% do 15%. Ove količine pomažu u hidrataciji kose i vlasišta, smanjenju peruti i jačanju dlake. Takođe, Aloe Vera gel može biti uključen u proizvode za oblikovanje kose, poput gelova i seruma, gde njegove prirodne hidratantne osobine pomažu u održavanju zdravog izgleda kose. Za osvežavajuće proizvode za negu kože, poput tonika ili sprejeva za lice, preporučene koncentracije Aloe Vera gela su obično niže, oko 2% do 10%. Ove niže koncentracije omogućavaju da proizvod bude lagan i osvežavajući, pružajući blagu hidrataciju i umirujući efekat bez osećaja težine na koži. Prilikom formulacije kozmetičkih proizvoda sa Aloe Vera gelom, važno je osigurati da se koristi stabilizovan i konzervisan kako bi se produžio rok trajanja proizvoda i očuvala njegova efikasnost. Takođe je preporučljivo testirati različite koncentracije kako bi se pronašla optimalna formula za specifične potrebe kože ili kose korisnika. Niski pH koncentrata može smanjiti pH finalnog proizvoda i to može uzrokovati odvajanje emulzije. U tim slučajevima se gel koristi u nižim koncentracijama ili se pH mora povećati sa TEA (triethanolaminom), kako bi se emulzija stabilizovala. Čuvati u frižideru. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Aloe barbadensis (aloe vera).  

  Način dobijanja: Priprema se iz čistog koncentrovanog soka aloe vere koji ne sadrži pesticide, BSE / TSE. 

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat analize (COA), Sertifikat analize (COA) 

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029