Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Aloe vera (10x) Concentrate
Aloe Vera 10x / Humektans

Cena sa PDV-om:
580,00 Din.
Pakovanje

Troškovi dostave nisu uračunati u cenu.

Aloe-Vera
  • Aloe Vera 10x Concentrate 

    Poreklo sirovine: SAD, Making Cosmetics 

    Lot broj: ATHFD196618

    Datum proizvodnje: 12/2018

    Rok trajanja: 12/2020

    Int. Shipping: HS Code 1302190100

    Opis: Aloe Vera 10x je koncentrovani rastvor (deset puta koncentrovaniji od standardnog rastvora aloe vera soka). Sadrži više od 75 sastojaka koji pokazuju izrazito koristan učinak na kožu. Rastvor sadrži aminokiseline, enzime,  saponine, sterole, šećer (skrob), lektine (proteini koji vezuju šećer), vitamine i brojne minerale, posebno cink, koji koži daju izrazito vlažeći efekat, bez masnog osećaja, Vrednost pH iznosi 3,5-4,7. Rastvor je konzervisan sa natrijum benzoatom, natrijum sulfatom, kalijum sorbatom i askorbinskom kiselinom. To je čista providna i viskozna tečnost, blagog biljnog mirisa (promena boje ne utiče na efikasnost). 

    INCI ime: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Sodium Benzoate, Sodium Sulfate, Potasium Sorbat, Ascorbic Acid

    CAS: 7732-18-5, 85507-69-3, 532-32-1, 7727-73-3, 24634-61-5, 50-81-7 

    Delovanje na kožu: Aloje vera 10x kao KAS ima izrazito emolijentno i hidrirajuće, regenerativno, umirujuće, zaštitno anestetsko, analgetsko, antibakterijsko i antimikotično dejstvo. Na koži obrazuje transparentan film i sprečava pojavu hiperpigmentacionih polja. Hidrirajući efekat se objašnjava sposobnošću soka/ekstrakta da vlaži površinu kože, koja ih apsorbuje, a polisaharidi stvaraju barijeru koja sprečava gubitak vlage sa površine kože. Derivati antrahinona su dobri prirodni solarni filteri. Oni apsorbuju UV zrake, podjednako dobro i u UVA i u UVB oblasti. 

    Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Aloja umiruje, hladi i vlaži kožu, zahvaljujući visokom procentu vode i svom sastavu mineralnih materija. Koristi se u brojnim kozmetičkim proizvodima (kreme, mleka, losioni, tonici). Ekstrakt aloje je čest sastojak krema i mleka za pre i posle sunčanja, gelova za pre i posle brijanja, ruževa za usne i drugih proizvoda dekorativne kozmetike. To je najčešće korišćen ekstrakt u anti-age proizvodima. Koristi se u koncentraciji od 5%-10%, ali može i u višoj koncentraciji. Niski pH koncentrata smanjuje pH finalnog proizvoda i to može uzrokovati odvajanje emulzije. Zato se koncentrat koristi u nižim koncentracijama ili se pH mora povećati sa TEA (triethanolaminom), kako bi se emulzija stabilizovala. Čuvati u frižideru. Samo za vanjsku uporabu

    Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Aloe barbadensis (aloe vera).  

    Način dobijanja: Priprema se iz čistog soka aloe vere koji ne sadrži pesticide, BSE / TSE. Uklanjanjem vode rastvor se ukoncentrira. .

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Fact Sheet, Bezbednosni list (SDS), Sertifikat analize

    Formulacije : Rp 038  Rp 040  Rp 051

  • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU