Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Allantoin

Allantoin
Zaštičena imena i sinonimi: SpecKare® ALLA (Allantoin) - Spec-Chem Industry Inc; Allantoin - Tri-K Industries, Inc.; Allantoin - COSROMA; Allantoin - DSM-Firmenich Personal Care; Allantoin - Gimar Distribution, Inc.; Allantoin - Jiangsu Huanxin High-tech Materials Co., Ltd.; Allantoin - Ashland; Allantoin (Sallitoin) - Salicylates and Chemicals; SFG Allantoin - Sunfine Global Co., Ltd.; iActive Allantoin - KimiKa, LLC (Formerly Cosphatech)

Cena sa PDV-om:
250,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Allantoin

  Naziv sirovine: Alantoin

  INCI ime: Allantoin

  CAS: 97-59-6

  Sinonimi: (2,5-dioxo-4-imidazolidinyl) urea

  Hemijska klasifikacija: Heterociklično jedinjenje  

  Funkcionalna kategorija: Kondicioner za negu kože; supstanca sa zaštitnim delovanjem na kožu  

  IUPAC naziv:  (2,5-Dioxo-4-imidazolidinyl) urea

                    Skeletal formula of allantoin

  Opis: Alantoin je derivat urinske kiseline. Prirodno se nalazi u pšeničnim klicama, semenu duvana, šećernoj repi. Prisutan je u ekstraktu biljke gavez i u sluzi puža. Beli kristali ili beli kristalni prah. Tačka topljenja: 230-234 °C (sublimiše). Rastvorljivost u vodi: 0.5 g/L na 25 °C.  Teže se rastvara ako se nalazi u koncentraciji većoj od 0,5%. Slabo je rastvorljiv u alkoholu. Rastvorljiv je u glicerinu i propilen glikolu. Neutralan pH, oko 5-7 u vodenom rastvoru. Stabilan u normalnim uslovima skladištenja, ali može da se razgradi na svetlosti ili pri povišenim temperaturama. Čistoća: 99-100%

  Delovanje na kožu: Fibroblasti su ćelije u dermisu (srednjem sloju kože) koje su odgovorne za proizvodnju kolagena i drugih komponenti ekstracelularnog matriksa. Alantoin podstiče aktivnost fibroblasta, povećavajući njihovu proliferaciju i funkcionalnost. Ovo rezultira povećanom proizvodnjom kolagena, elastina i drugih strukturnih proteina koji doprinose čvrstini i elastičnosti kože. Alantoin ima antioksidativna svojstva koja pomažu u neutralisanju slobodnih radikala. Slobodni radikali mogu oštetiti ćelije kože i smanjiti efikasnost sinteze kolagena. Smanjenjem oksidativnog stresa, alantoin štiti fibroblaste i druge ćelije kože, omogućavajući im da efikasnije proizvode kolagen. Alantoin poboljšava hidrataciju kože, što je ključno za optimalnu funkciju ćelija kože. Dobra hidratacija omogućava fibroblastima da efikasno proizvode kolagen i druge komponente ekstracelularnog matriksa. Alantoin smanjuje upalu u koži, što može imati indirektan pozitivan efekat na sintezu kolagena. Upalni procesi mogu oštetiti ćelije kože i smanjiti proizvodnju kolagena. Smanjenjem upale alantoin stvara povoljnije uslove za fibroblaste da funkcionišu optimalno i proizvode kolagen. Alantoin može direktno stimulisati ekspresiju gena povezanih sa sintezom kolagena i drugih matriksnih proteina. Ovo može uključivati povećanje nivoa mRNA za kolagen, što dovodi do povećane proizvodnje kolagenih vlakana.

  Benefiti: 

  • Hidratacija: Alantoin deluje kao humektans, privlačeći vlagu iz okoline i zadržavajući je u koži. To poboljšava elastičnost kože, sprečava njeno isušivanje i čini je mekšom i glatkom. Hidratacija je ključna za zdrav izgled kože jer nedostatak vlage može dovesti do suvoće, perutanja i povećane osetljivosti.

  • Umirujuće dejstvo: Alantoin smanjuje crvenilo i iritacije izazvane spoljašnjim faktorima kao što su štetno UV zračenje, vetar, hemijski iritansi i kozmetički tretmani. Ovo svojstvo čini alantoin idealnim za osetljivu kožu i proizvode koji se koriste posle tretmana poput brijanja, depilacije ili izlaganja suncu.

  • Obnavljanje kože: Alantoin stimuliše regeneraciju ćelija kože, ubrzavajući proces obnavljanja oštećenih tkiva. Podstiče proliferaciju keratinocita, osnovnih ćelija epidermisa i sintezu kolagena, ključnog proteina za strukturu kože. Ovo doprinosi bržem zaceljivanju rana, smanjenju ožiljaka i poboljšanju opšteg izgleda kože.

  • Eksfolijacija: Alantoin deluje kao blagi keratolitički agens, pomažući u uklanjanju mrtvih ćelija sa površine kože. Ovo ne samo da poboljšava teksturu kože, čineći je glatkom, već i omogućava bolju apsorpciju drugih aktivnih sastojaka iz kozmetičkih proizvoda. Redovna eksfolijacija pomaže u prevenciji začepljenja pora i nastanka akni.

  • Antiinflamatorno dejstvo: Alantoin smanjuje upalne procese u koži tako što deluje na upalne medijatore kao što su citokini. Ovo može pomoći u smanjenju upale povezane sa stanjima poput akni, ekcema i psorijaze. 

  • Zaštitna barijera: Alantoin stvara zaštitni sloj na površini kože, štiteći je od štetnih spoljašnjih uticaja kao što su zagađenje, UV zračenje i ekstremne vremenske prilike. Ovaj zaštitni sloj pomaže u sprečavanju daljih oštećenja i iritacija, održavajući kožu zdravom i otpornijom na spoljašnje faktore.

  • Poboljšanje teksture kože: Redovna upotreba proizvoda sa alantoinom može značajno poboljšati ukupnu teksturu kože. Koža postaje mekša, glatka i zdravijeg izgleda. Alantoin pomaže u smanjenju hrapavosti i nepravilnosti, čineći kožu ujednačenijom.

  Način upotrebe: Dodaje se u vodenu fazu formulacije ili u gotovu emulziju. Ukoliko se dodaje na visokim temperaturama i ako posle toga sledi brzo hlađenje, može stvoriti kristale. Kao sredstvo za zaštitu i regeneraciju kože koristi se u koncentraciji od 0,5% do 2%. Koristi se samo za spoljašnju upotrebu. 

  Primena: Alantoin je siguran za upotrebu na svim tipovima kože, uključujući osetljivu i problematičnu kožu. Nalazi se u raznim proizvodima kao što su:  kreme i losioni (za hidrataciju i umirenje kože),  serumi i tonici (za regeneraciju i eksfolijaciju), balzami za usne (za hidrataciju i zaštitu usana),  proizvodi za sunčanje (za smanjenje iritacije i ubrzano zaceljivanje nakon izlaganja suncu) i proizvodi za negu beba (za smanjenje osipa i iritacija na osetljivoj koži beba).

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Glioksilna kiselina i urea.  

  Način dobijanja: Proizvodi se sintetički direktnom kondenzacijom glioksilne kiseline i ureje.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Tehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029