Radno vreme: od 8h - 16h radnim danima. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

Ajowan Essential Oil
Ajovan etarsko ulje

Cena sa PDV-om:
230,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
icon-organic51
sustainably-sourced189
organic986
 • Ajowan Essential Oil  

  Naziv sirovine: Ajovan etarsko ulje  

  Botanički naziv: Trachyspermum ammi

  Sinonimi: Ajowan, Ajvini, Ajwain, Javane, Biskupski korov, Karambol, Trachyspermum ammi L., Sprague ex Turrill; Carum copticum; Trachyspermum copticum

  Hemijska klasifikacija: Esencijalno ulje

  Funkcionalna kategorija: Mirisna supstanca

  Opis biljke: Ajovan je biljka poreklom iz Indije, ali se uzgaja u Iranu, Egiptu, Pakistanu i Afganistanu. Koristi se kao začin i lekovita biljka. Semenke su sivo - zelene boje, vrlo slične semenkama ostalih biljaka iz porodice Apiaceae. Ukus semenki je gorak i opor, sličan ukusu anisa i origana. Mirišu vrlo slično majčinoj dušici jer sadrže timol. Koristi se u tradicionalnim medicinskim postupcima, kao što je Ajurveda i u raznim biljnim lekovitim mešavinama, no nema dokaza niti regulatornog odobrenja da je oralna upotreba ajovana u takvim mešavinama efikasna.

  Opis ulja: 100% čisto, prirodno esencijalno ulje. Dobija se destilacijom vodenom parom iz semenki biljke Trachyspermum ammi. Ulje je rastvorljivo u alkoholu i fiksnim uljima. Nerastvorljivo je u vodi. Semenke sadrže eterično ulje, a 50% njegovog sastava čini timol koji ima antimikrobna svojstva.  Izvor informacija: Julia Lawless, The Encyclopedia of Essential Oils (Updated Edition) (London: Harper Thorsons, 2014). 190.

  INCI naziv: Trachyspermum ammi (Ajowan) Oil

  CAS broj: 8001-99-8 ; 91745-13-0

  EINECS broj: 294-681-3

  Mirisna klasifikacija (nota): Top nota

  Poreklo sirovine: Indija

  Stabilnost i skladištenje: Čuvati u dobro zatvorenoj posudi na hladnom i suvom mestu, zaštićeno od sunčeve svetlosti. Ukoliko je skladištenje duže od 36 meseci, kvalitet treba proveriti pre upotrebe.

  Mere opreza: Pre prve upotrebe bilo kog etarskog ulja, potrebno je izvršiti test i proveriti da li postoji osetljivost na to etarsko ulje. Ova preventivna mera se preporučuje zbog mogućnosti individualnih reakcija preosetljivosti. Preporuka je da se 1 do 2 kapi etarskog ulja razblaži u 5 ml baznog ulja (maslinovo ili bademovo ) i zatim se ta mešavina nanosi na unutrašnju stranu podlaktice.

  Dokumentacija (srp): Bezbednosni list (BL)

  Dokumentacija (eng): Bezbednosni list (MSDS). Sertifikat analize, Deklaracija o alergenimaIFRA Standards – 50th Amendment (2022) 

  Ostala dokumentacija: Cosmetic Declaration, Animal Testing, Vegan Statement, TSE/BSE Statement, Non - GMO Statement, Gluten Free Statement, Melamine Free Statement, Nanomaterials Declaration, California Proposition 65 Declaration, REACH Conformance, Natural Criteria Statement, Residual Solvents, NON - Cities Declaration

 • SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU