Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

 • Acerola Cherry Fruit Powder

Acerola Cherry Fruit Powder
Koncentrovani prah acerola trešnje 10:1

Cena sa PDV-om:
1100,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Acerola Cherry Fruit Powder

  Naziv sirovine: Ekstrakt acerola trešnje 10:1

  INCI naziv: Malpighia Glabra Fruit Extract 10:1

  CAS: 50-81-7

  Sinonimi: Acerola, barbadoska trešnja, karibska trešnja i divlja crepemyrtle, Guarani cherry, Barbados cherry, West Indian cherry, Wild crepe myrtle

  Kvalitet proizvoda: Proizvod je standardizovan na sadržaj vitamina C. Acerola voćni ekstrakt je koncentrovan u odnosu 10:1, što znači da je količina biljnog materijala koji se koristi za dobijanje ekstrakta 10 puta veća od konačne količine ekstrakta. Ovaj odnos se koristi kako bi se naglasila jačina ekstrakta i njegova efikasnost. Sadrži  min 17% vitamina C.

  Poreklo sirovine: Kina

  Opis: Malpighia Glabra је žbunasta biljka iz familije Malpighiaceae. Poreklom je iz južnog Meksika, centralne i južne Amerike. Uzgaja se i u suptropskim oblastima Azije i Indije. Ekstrakt Acerola trešnje je poznat po veoma visokom sadržaju vitamina C.  Pored toga, sadrži i vitamine A, B1, B2 i B3,  kao i karotenoide i bioflavonoide. Prah je svetlo roze boje, rastvorljiv u vodi.  

  Benefiti: 

  • Antioksidativna zaštita: Vitamin C je poznat po svojim snažnim antioksidativnim svojstvima. Štiti kožu od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Ova oštećenja mogu nastati usled izloženosti sunčevoj svetlosti, zagađenju i drugim ekološkim faktorima, dovodeći do preranog starenja kože. Acerola, kao bogat izvor vitamina C, pruža visok nivo zaštite, pomažući u očuvanju zdravlja i vitalnosti kože. Pored vitamina C, acerola trešnja sadrži i druge antioksidanse kao što su antocijanini, kvercetin i flavonoidi, koji pomažu u zaštiti kože od ekoloških stresora kao što su zagađenje i UV zračenje. Ova zaštita antioksidansima može pomoći u sprečavanju preranog starenja i održavanju zdrave kože.

  • Stimulacija proizvodnje kolagena: Vitamin C je ključan za sintezu kolagena, proteina odgovornog za čvrstinu i elastičnost kože. Povećanjem proizvodnje kolagena, acerola pomaže u smanjenju finih linija i bora, pa koža postaje glatka i čvrsta. 

  • Smanjuje pigmentacije: Vitamin C utiče na smanjenje proizvodnje melanina, pigmenta odgovornog za boju kože. Time može pomoći u smanjenju tamnih mrlja, hiperpigmentacije i neujednačenog tena kože, što rezultira svetlijom i ravnomernijom bojom kože.

  • Poboljšava zdravlja kože: Vitamin C pomaže u očuvanju zdrave kože poboljšavajući njenu sposobnost da se odbrani od bakterijskih i virusnih infekcija. Može umanjiti crvenilo i upale, što ga čini korisnim za stanja kao što su akne i rozacea.

  • Hidratacija kože: Iako vitamin C sam po sebi nije hidratantna supstanca, njegova uloga u jačanju barijere kože može pomoći u zadržavanju vlage unutar kože, čineći je hidriranom i zdravom.

  Upotreba: Koristi se za izradu vodeno-glicerinskih ekstakata, glicerita, tinktura i drugih kozmetičkih poluproizvoda. Preporučene koncentracije se kreću od 5-10%.

  Skladištenje/rok trajanja: Stabilan kada se čuva na suvom i hladnom mestu. Rok upotrebe 2 godine.

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Extraction Process Flow ChartTehnički podaci (TDS - ENG), Tehnički podaci (TDS - SRP), Bezbednosni list (MSDS - ENG), Bezbednosni list (MSDS - SRP), Bezbednosne instrukcije (SI - ENG), Bezbednosne instrukcije (SI - SRP), Sertifikat analize (COA)

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029