Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Dimethicone 500
Zaštičena imena i sinonimi: BRB DM 5 - Stockmeier Chemie; Belsil ® DM 500 - Wacker Chemie AG;SeraSense SF 500 - KCC Beauty;DIMETHISIL® DM-500 - Innospec Performance Chemicals; MIRASIL™ DM 500 - Elkem Silicones

Cena sa PDV-om:
350,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
 • Dimethicone 500

  Naziv sirovine: Dimetikon 500

  INCI ime: Dimethicone 500

  CAS: 63148-62-9

  Sinonimi: Siloxanes and Silicones, di-Me; Polon MF 32; Polydimethylsiloxanes; Polysiloxanes, di-Me siloxane; Polysiloxanes

  Hemijska klasifikacija: Siloksan

  Funkcionalna kategorija: Emolijens, Sredstvo za kondicioniranje kože ~ Okluziv, Solvens 

  Poreklo sirovine: EU 

  IUPAC naziv: Polydimethylsiloxane

              PDMS

  Fizičko-hemijske osobine: Dimetikon 500 je polidimetilsiloksan, sintetički polimer koji se sastoji od ponavljajućih jedinica dimetilsiloksana. Struktura ovog polimera uključuje silicijum (Si) koji je povezan sa kiseonikom (O) i metil grupama (CH₃). Hemijska stabilnost dimetikona se zasniva na postojanju čvrstih Si-O veza, što mu omogućava otpornost na oksidaciju i razgradnju. Ima veliku molekulsku masu, pa je po viskozitetu sličan biljnim uljima (500 cps, mPa.s.). Dimetikon 500 ima dobru termičku stabilnost. Zadržava svoja svojstva u širokom temperaturnom opsegu. Hemijski je inertan i otporan na oksidaciju, što ga čini stabilnim u raznim formulacijama. Tačka ključanja je iznad 200°C, a tačka paljenja je oko 310°C, što ukazuje da nije lako zapaljiv. Refraktivni indeks iznosi 1.402 na 25°C.  Dimetikon 500 je bistra, viskozna tečnost, bez mirisa. Nerastvorljiv je u vodi, rastvorljiv u alkoholu, disperzibilan u uljima i mastima.

  Delovanje na kožu: Silikoni (organo-silikonski polimeri) su savršena zamena za ugljovodonike. Smanjuju osećaj lepljenja na koži; permeabilni su; poseduju anti-adhezivni efekat; lako se nanose i razmazuju; mogu povećati SPF (Sun Protection Factor) u kozmetičkim proizvodima za zaštitu od sunca; poboljšavaju mokro i suvo češljanje kose, daju joj mekoću i sjaj. Boje čine raspršljivijima (deluje kao rastvarač).

  Benefiti: 

  • Hidratacija i zaštita: Stvara zaštitni sloj na površini kože koji pomaže u zadržavanju vlage, čime se sprečava isušivanje kože. Takođe štiti kožu od spoljašnjih iritanasa.

  • Poboljšava teksturu proizvoda: Dimetikon 500 pomaže u poboljšanju teksture kozmetičkih proizvoda, čineći ih glatkim i lakšim za nanošenje. Pruža svilenkasti osećaj na koži.

  • Smanjuje osećaj lepljivosti: Zbog svojih svojstava, dimetikon smanjuje osećaj lepljivosti i masnoće koji neki sastojci mogu ostaviti na koži.

  • Ublažava iritaciju: Dimetikon 500 je poznat po svojim umirujućim svojstvima i često se koristi u proizvodima za negu kože kako bi se smanjila iritacija i crvenilo.

  • Povećava postojanost šminke: Prilikom izrade šminke, dimetikon 500 pomaže u postizanju dugotrajnosti proizvoda, smanjujući razmazivanje i omogućavajući ravnomerno nanošenje.

  • Nije komedogen: Dimetikon ne zapušava pore, što ga čini pogodnim za sve tipove kože, uključujući i kožu sklonu aknama.

  • Poboljšava izgled kose: U proizvodima za negu kose, dimetikon 500 pomaže u smanjenju statičkog elektriciteta, čini kosu glatkom i sjajnom, olakšava raščešljavanje i smanjuje ispucale krajeve.

  • Stabilnost formulacija: Zbog svoje hemijske inertnosti, dimetikon pomaže u stabilizaciji formulacija, čineći ih otpornijim na razgradnju i produžujući rok trajanja proizvoda.

  Upotreba u kozmetičkim proizvodima: Koristi se u proizvodima za kosu i kožu kao što su šamponi, regeneratori, u kozmetičkim proizvodima za negu kože, zaštitu od sunca, losionima i u proizvodima dekorativne kozmetike. Koristi se za rastvaranje i suspendovanje (UV filtri, pigmenti…).

  Način primene: Uobičajeno se koristi u koncentraciji od 0,5 – 20% (može se dodati i u višoj koncentraciji). Meša se sa masnom fazom ili se dodaje na kraju izrade. Samo za spoljašnju upotrebu.

  Izvorne sirovine iz kojih se dobija: Dimetildihlorosilan i voda 

  Način dobijanja: Dimetikon se proizvodi iz dimetildihlorosilana koji se dobija reakcijom praškastog silicijuma (silikon dioksida) i metil hlorida. Dimetildihlorosilan se zatim hidrolizuje da bi se dobila mešavina hidrolizata polisiloksana. U reakciji polimerizacije sa vodom polisiloksani se polimerizuju do linearnog silikonskog polimera (dimetikona).

  Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

  GMO: Nije GMO 

  Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

  Dokumentacija: Bezbednosni List (MSDS), Sertifikat analize (COA) 

 • Kontakt

  Avena Lab - Farmadria d.o.o.
  Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

  AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

  e-mail : info@avenalab.com

  Mobilni:
  +381 (0) 69 / 55 65 029