Radno vreme: od 8h - 16h. Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028, Email: info@avenalab.com | ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Pozovite: 069/55-65-029 i 069/55-65-028
Email: info@avenalab.com

ŽR. 105-0000003029623-60, AIK Banka
Proizvoda u korpi:
0
Ukupno 0,00 Din.

SAZNAJTE VIŠE O NAŠEM CELOKUPNOM ASORTIMANU

Cyclo Dimethicone
Cyclomethicone/Dimethicone blend

Cena sa PDV-om:
350,00 Din.
Pakovanje
Pogledajte troškove dostave
  • Cyclo Dimethicone

    Naziv sirovine: Ciklo-Dimetikon 

    INCI ime: Cyclomethicone, Dimethicone

    CAS: 69430-24-6, 63148-62-9

    Sinonimi:  Dimethicone-Cyclomethicone blend; Cyclopentasiloxane /Silicone Elastomer (78-88% : 10-20%)

    Poreklo sirovine: Holandija

    Opis: Ciklometikon-Dimetikon je 100% smeša linearnih silikona velike molekulske mase (dimetikona) i cikličnog silikona niske molekulske mase (ciklometikona). Njegova viskoznost iznosi 4000 - 5000 cps (mPa.s.). Transparentna, viskozna tečnost, bez mirisa. Blend je nerastvorljiv u vodi, rastvorljiv u alkoholu, disperzibilan u uljima i mastima.

    Benefeti:  

    • Tekstura i razmazivanje:  Nemasni kondicioner za kožu i kosu. Poznat je po svom svilenkastoj, laganoj teksturi. Stvara zaštitnu, neprijanjajuću barijeru na površini kože, što može pomoći u zadržavanju vlage. Poboljšava razmazivost kozmetičkih proizvoda, čineći ih lakšim za nanošenje. U proizvodima za kosu, može dodati sjaj i smanjiti neposlušnost vlasi. 

    • Hidrofobna svojstva: Ciklo dimetikon je hidrofoban, što znači da odbija vodu. Ova svojstva ga čine korisnim u proizvodima vodootpornih krema za sunčanje, jer pomaže proizvodu da odoli vodi i ostane efikasan na koži čak i kad je izložen vlazi.

    • Nekomedogen: Ciklo dimetikon se generalno smatra nekomedogenim, što znači da je malo verovatno da će zapušiti pore. Ovo ga čini pogodnim za upotrebu u raznim proizvodima za negu kože, uključujući one namenjene osetljivoj ili sklonoj aknama. 

    • Emolijent: Deluje kao emolijent, omekšava i zaglađuje površine kože. Ovo može biti posebno korisno u hidratantnim kremama, losionima i drugim proizvodima za negu kože. Disperguje boje (uloga: rastvarač).

    • Sastojak u šminkama: Ciklo dimetikon se često nalazi u proizvodima za šminkanje, poput pudera i podloga, gde može pomoći u stvaranju glatke površine za nanošenje. 

    Upotreba: Uobičajeno se koristi u koncentracijama od 1% do 10% (do 50%). Komponenta je masne faze. Temperatura masne faze ne sme da bude preko 50°C (125°F). Može se mešati sa emulzijama kada temperatura padne ispod 50°C (125°F). Samo za spoljašnju upotrebu.

    Primena: Koristi se za izradu proizvoda za negu kože i kose: šamponi, kondicioneri, kreme, losioni, ali i proizvodi dekorativne kozmetike (npr. stikovi za usne, balzami za usne, šminka).

    Testiranje na životinjama: Supstanca nije testirana na životinjama 

    GMO: Nije GMO 

    Vegan: Ne sadrži komponente životinjskog porekla

    Dokumentacija: Bezbednosni list (MSDS), Sertifikat Analize (COA)

  • Kontakt

    Avena Lab - Farmadria d.o.o.
    Heroja Pinkija 44, 26300 Vršac

    AIK Banka: ŽR. 105-0000003029623-60

    e-mail : info@avenalab.com

    Mobilni:
    +381 (0) 69 / 55 65 029